"Türkiye inanılmaz gelişim gösterdi"

FIBA Genel Sekreteri ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi üyesi Patrick Baumann'dan Türkiye'ye övgü! Baumann, Türkiye'nin inanılmaz bir gelişme gösterdiğini ve basketbolda bir dünya markası haline geldiğini ifade etti.

NTV Spor 15.04.2014 - 11:58
"Türkiye inanılmaz gelişim gösterdi"

FIBA Genel Sekreteri ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi üyesi Patrick Baumann, "Türkiye, dünya basketbolunda inanılmaz gelişim gösterdi ve en önemli markalardan biri haline geldi" dedi.

Baumann, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın dergisi Gençlik Spor'a verdiği röportajda, Türkiye'nin dünya basketbolundaki yeri ve İstanbul'un, finalde Tokyo'ya kaptırdığı 2020 Olimpiyat Oyunları'na adaylığı konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Türk basketbolunun son 10 yılda dünyanın en önemli organizasyonlarına evsahipliği yaptığını belirten Baumann, "Türkiye'nin basketbol konusunda uluslararası arenada sergilediği gelişim, tek kelimeyle inanılmaz. 20 yıl öncesine oranla şu anki konumunuz arasında çok büyük farklılıklar var. FIBA bu gelişiminizi yakından takip ediyor" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin basketbol organizasyonu konusunda önemli tecrübe edindiğini vurgulayan Baumann, "Bu konuda kendinizi dünyaya fazlasıyla kanıtladınız. Bundan sonraki süreçte artık sportif başarılara odaklanılmalı. Avrupa Ligi, Dünya Şampiyonası, Olimpiyat Oyunları gibi büyük turnuvalarda çok daha büyük zaferler kazanılmalı. Yakın tarihte Türk basketbolunun bunu da başaracağına inanıyorum" şeklinde devam etti.

TESİSLERE ÖVGÜ
Baumann, Türkiye'nin tesisleşme konusunda son yıllardaki başarısının takdir edilmesi gerektiğinin altını çizerek, "Şu ana kadar son derece modern ve nitelikli spor salonları inşa edildi. Türkiye'deki tesisleşme hızı ve kalitesi inanılmaz. Hizmete geçen tesislerin büyük çoğunluğu NBA standartlarında. Tabii bunların bazı şehirlerde sabit kalmaması çok önemli. Çok sayıda şehirde uluslararası niteliğe sahip tesisleriniz olduğunu biliyorum. Bu durum Türk sporunun gelişiminde büyük rol oynayacak" dedi.

"2014 DÜNYA KADINLAR BASKETBOL ŞAMPİYONASI FIBA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"
Baumann, Türkiye'nin evsahipliğinde düzenlenecek 2014 Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası'yla ilgili de "Organizasyon, FIBA nezdinde büyük önem taşıyor. Dünya üzerindeki milyonlarca basketbolsever bu şampiyonayı bekliyor. Türkiye'nin kusursuz bir organizasyon süreci geçireceğine inancım tam. Dünyanın gözü Türkiye'de olacak. 2010 Dünya Erkekler Şampiyonası, FIBA tarihinin bugüne kadarki en iyi organizasyonuydu. Dört yıl aranın ardından bu kez kadınlarda aynı kalitede bir organizasyon olacaktır, buna yürekten inanıyorum. Ankara ve İstanbul'da oynanacak karşılaşmalara seyirci ilgisinin oldukça yükse olacağını biliyoruz. Hepimizi, çok heyecanlı ve çekişmeli bir şampiyona bekliyor" ifadelerini kullandı.

"İSTANBUL ISRARINI SÜRDÜRMELİ"
İstanbul'un 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığı sürecini de değerlendiren Baumann, "Bana göre İstanbul 'nasıl olimpiyat düzenler' sorusundan ziyade, 'ne zaman olimpiyat düzenler' sorusu daha isabetli olur. Çünkü İstanbul ve Türkiye, olimpiyatları düzenleyecek kalitede olduğunu dünyaya gösterdi. Bundan sonrası için asıl konu, bu ısrarınızdan vazgeçmemek. İstanbul, ulaşım, tesisleşme gibi konularda altyapısını güçlendirdi ancak daha fazlasına ihtiyaç var. Bunu da zamanla gerçekleştireceğinizi düşünüyorum" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Sayfa Yükleniyor...