Başkan 3 oyla değişti!

Kayak Federasyonu 3. Olağan Genel Kurulu'nda Erol Yarar, mevcut başkan Özer Ayık'ı 3 oyla geçerek federasyonun yeni başkanı oldu...

NTV Spor 19.04.2014 - 20:11
Başkan 3 oyla değişti!

Kayak Federasyonu'nun 3. Olağan Genel Kurulu, 230 delegeden 218'inin katılımıyla Ankara'daki Angora Hotel'de yapıldı. Genel kurulda başkanlık için Özer Ayık ve Erol Yarar yarıştı.
     
Kullanılan oyların 110'unu alan Erol Yarar, federasyon başkanlığına seçildi. 2006 yılından beri başkanlık görevini yürüten Özer Ayık, 107 oyda kalırken, bir oy da geçersiz sayıldı.     

Genel kurulda yönetim ve denetim kurullarının dönem faaliyet raporları da oy çokluğuyla ibra edildi.
     
Kayak Federasyonu'nun yeni başkanı Yarar, genel kurulda yaptığı konuşmada, 4 milyon kişiyi kayak sporuyla buluşturacaklarını söyledi. Yarar, mevcut sistemi değiştirmeye geldiğini belirterek, "Kayak Federasyonu'nun yapısı tamamen değişecek. Türkiye şampiyonalarına lig usulü getirilecek. Avrupa ve dünya standartlarındaki lig usulüyle şampiyonlar belirlenecek" dedi.
     
Türkiye'nin, 2014 Soçi Kış Olimpiyatları'na kayak sporunda 4 sporcu gönderdiğini hatırlatan Yarar, bir sonraki oyunlarda katılımcı sayısını artıracaklarını ifade etti.

YENİ YÖNETİM
Federasyonun yeni yönetim, denetim ve disiplin kurulları şu isimlerden oluştu:
Yönetim Kurulu: Ali Oto, Fuat Kulaçoğlu, Hüseyin Pehlivan, Yavuz Tanyeri, Murat Cıngı, Mustafa Kılıç, İlhan Satık, Mehmet Güney, Cafer Nuroğlu, Fatih Kıyıcı, Süleyman Yıldırım, Mehmet Yayla, Turgay Köse, Ahmet Haşimoğlu     
Denetleme Kurulu: Cevat Taş, Recep Yüksel
Disiplin Kurulu: Eşref Albayrak, Ramazan Arıtürk, İlhan Üzülmez, Arif Yalçın, Kerim Altıntaş
     
BAYKAN DA OY KULLANDI
Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, genel kurula gelerek oyunu verdi. Genel kurulda delegelere hitap eden Baykan, dağlarda kayak sporunu yapma cesaretini gösteren, Avrupa ve dünya arenasında Türkiye'yi temsil eden sporcuları kutladı.
     
Baykan, 2014 Soçi Kış Olimpiyatları'ndaki tablonun kayak sporu açısından kendisini hem üzdüğünü hem de umutlandırdığını vurgulayarak, "2012 Londra Olimiyatları'na 114 sporcuyla katıldık. Açılış töreninde önde bayrağımız, arkasında kafile başkanı olarak biz yer aldık. Bizim arkamızda yöneticilerimiz, onların arkasında da sporcumuz ülkemizi temsil etti. Ancak Soçi'de olimpiyata katılan birçok ülke onlarca, yüzlerce sporcuyla yürüyüş kortejinde yer alırken, biz sadece 6 sporcuyla oradaydık" diye konuştu.
     
"Soçi'de 6 Türk evladının önünde değil arkasında yürüdüm" diyen Baykan, şunları kaydetti: "Çünkü onlar öncüydü. Soçi Kış Olimpiyatları'nda o gençleri yürüyüş kortejinin önüne aldık ve biz onların arkasında yürüyerek ülkemizi temsil ettik. Tüm kış sporlarında maalesef gerideyiz. Bunun hesaplaşmasını yapmak bana düşmez. Bu genel kurulun işi. Önceliğimiz sporcu yetiştirmek olmalı. Yurt dışından çok daha önemli antrenörler getirmek zorundayız. Biz teşkilat olarak bunu gerçekleştirmeye varız."

Sayfa Yükleniyor...