"Birkaç küçük hata ile kaybettik"

THY Euroleague play-off çeyrek final üçüncü maçında Barcelona'ya 78-75 yenilip seride 3-0 geriye düşerek elenen Galatasaray Liv Hospital'da başantrenör Ergin Ataman, İspanyol ekibinin yaptıkları birkaç küçük hata sonucunda kazandığını söyledi.

NTV Spor 20.04.2014 - 23:57
"Birkaç küçük hata ile kaybettik"

Galatasaray Liv Hospital'da başantrenör Ergin Ataman, Barcelona'ya 78-75 yenilerek elendikleri karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

Ataman, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, özellikle karşılaşmanın ilk yarısında çok iyi mücadele ettiklerini belirterek, "İlk devreyi istediğimiz gibi geçtik. İkinci yarı, skor bulmakta zorlandık. Zaten baktığımız zaman üçüncü periyotta sadece 12 sayı atmışız. Özellikle Huertas'ı savunmada hata yaptık. O da skora çok ciddi şekilde katkı verdi. Her şeye rağmen son 50 saniye içinde 3 defa maçı kazanma topunu elde ettik. İkisinde Arroyo blok yedi, birinde de Markoishvili kenardan topu çıkartamadı. Sonuçta çok iyi mücadele ettik. Yaptığımız birkaç ufak hatayı, Barcelona cezalandırdı ve seriyi 3-0 kazandı" diye konuştu.

Galatasaray Liv Hospital'in Euroleague'deTürkiye'yi başarıyla temsil ettiğini anlatan Ataman, "THY Euroleague'de27 maç oynadık. Bu maraton boyunca gösterdiğimiz mücadeleyle ve oynadığımız basketbolla, yaşadığımız tüm sıkıntılara rağmen Türkiye'yi temsil ettik. Son ana kadar çeyrek final takımı olduğumuzu gösterdik. Bundan sonra tamamen lige döneceğiz" ifadelerini kullandı.

Ergin Ataman, THY Euroleague'e katılım şartlarıyla ilgili bir soru üzerine, Galatasaray Kulübü'nün organizasyonuyla ve oluşturduğu seyirci atmosferiyle THY Euroleague'nin en iyi kulüplerinden birisi olduğunu gösterdiğini vurgulayarak,"O açıdan ben THY Euroleague'nin bunu mutlaka değerlendireceğini düşünüyorum. Galatasaray Liv Hospital'ın THY Euroleague'deolmaması tabii ki Galatasaray için çok büyük bir kayıp ama THY Euroleague için de büyük kayıp olur. Büyük ve yatırım yapan bir kulüp var ortada. Bu takımın sadece Türkiye şampiyonluğu halinde THY Euroleague'deoynayacak olması, çok büyük haksızlık. Bu konuda görüşmeler yapılıyor. Tabii ki hedefimiz ligde şampiyon olmak ama Galatasaray'ın A lisansı alarak önümüzdeki 3-5 yılda tam bir yapılanmayla bugün THY Euroleague'degeldiğimiz çıtayı daha yükseğe çıkarması lazım. Burada tabii Türkiye Basketbol Federasyonu ve THY Euroleague'nin sponsoru Türk Hava Yolları'ndan da destek bekliyoruz" dedi.

Öte yandan, Barcelona Başantrenörü Xavier Pascual, THY Euroleague'deDörtlü Final biletini aldıkları için çok mutlu olduklarını söyleyerek, "Çekişmeli bir maçtı. Galatasaray Lİv Hospital da çok iyi oynadı. Onları kutlamak istiyorum. Son 6 yılda 5. kez Dörtlü Final'e gidiyoruz. Bunun için çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

Sayfa Yükleniyor...