E-bilet yerine otobüs kartı!

Bu hafta hayata geçen e-bilet uygulaması en büyük sınavını Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde verdi. Taraftarların uygulamayı protesto etmesi nedeniyle Olimpiyat Stadı büyük oranda boş kaldı. Maç öncesi yaşanan aksaklıkların en ilginci ise toplu taşıma araçları için kullanılan kartların turnikeleri açması oldu.

NTV Spor 21.04.2014 - 14:52
E-bilet yerine otobüs kartı!

Bu hafta hayata geçen e-bilet uygulaması ilk kez bir Beşiktaş ile Fenerbahçe derbisinde uygulandı.

Maçın oynanacağı Atatürk Olimpiyat Stad'ına erken saatlerde giden taraftarlar girişlerde sistemdeki arızadan dolayı sorun yaşadı. Taraftarlar kartlarının okunmaması, yanlış kapı, bilet yüklenmedi gibi uyarılarla karşılaşıp kapıda beklemek zorunda kaldı.

Passolig yetkililerinin sistemdeki arızayı gidermesinin ardından kapılarda biriken taraftarların stada girişleri sağlandı. Taraftarların büyük bir bölümü passolig uygulamasını eleştirirken bu uygulamayı destekleyenler de oldu.

Öte yandan e-bilet ile ilgili ilginç bir olay yaşandı. Passolig kartlarının yerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin toplu taşım araçları için çıkardığı İstanbulkart'ın da kapıları açtığı görüldü.

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki derbi maçı toplam 18 bin 990 kişi izledi. Maçı 10 bin 803 kişi kombinesiyle 8 bin 187 kişi ise passolig kartıyla takip etti.

 

Sayfa Yükleniyor...