ManU'da kabusun adı: Moyes

Manchester United, David Moyes yönetiminde tarihinin en başarısız dönemlerinden birini geçirdi. Büyük umutlarla, Alex Ferguson'dan boşalan menajerlik koltuğuna oturan Moyes, yönetim ve taraftarın beklentilerini karşılayamadı. İşte 10 aylık Moyes döneminin özeti.

NTV Spor 22.04.2014 - 14:13
ManU'da kabusun adı: Moyes

Manchester United'da başarılarla dolu 26 yıl geçiren Alex Ferguson, halefi olarak David Moyes'u belirlediğinde kimse kulüp tarihinin en kötü sezonlarından birinin geçirileceğini tahmin etmiyordu. Ancak 10 aylık Moyes dönemi United için tam bir kabusa dönüştü. Sezona şampiyon unvanı ile giren United, 1990'dan bu yana ilk kez Avrupa kupalarına katılamama tehlikesiyle karşı karşıya.

Oysa Manchester United, Moyes yönetiminde Wigan'ı 2-0 yenerek sezona Community Shield Kupası zaferiyle girmişti. Kırmızı Şeytanlar, Premier Lig'deki ilk maçında da Swansea'yi deplasmanda 4-1 yenince birçok kişi Alex Ferguson'ın yokluğunu aramayacaklarını düşünmeye başlamıştı. Ama sonrası gelmedi. United, Moyes'un yönetiminde büyük bir düşüşe geçti.

Ara transfer döneminde Juan Mata'nın kulüp rekoruyla kadroya dahil edilmesi de düşüşün önüne geçemedi.

Kırmızı Şeytanlar, lig'te şu ana kadar 11 yenilgi aldı. Rakiplerin korkulu rüyası haline gelen Old Trafford'da 6 kez yenildi. Everton, West Brom, Newcastle, Swansea gibi ekipler çok uzun yıllar sonra ilk kez Old Trafford'da kazandı. Moyes'un takımı Lig Kupası'na yarı finalde Sunderland karşısında Federasyon Kupası'na 3. turda Swansea'ye boyun eğerek veda etti. Şampiyonlar Ligi macerası çeyrek finalde Bayern Münih karşısında son buldu.

Lig'de alınan son Everton yenilgisi ise Şampiyonlar Ligi hayallerine son noktayı koydu. United, gelecek sezon 1995'ten bu yana ilk kez Devler Ligi'ne katılamayacak. Dahası kulübün UEFA Avrupa Ligi'ne de katılamama olasılığı bulunuyor.

Kırmızı Şeytanlar, ligin ilk 4 sırasında bulunan Liverpool, Chelsea, Manchester City ve Arsenal ile oynadığı maçlardan sadece 5 puan çıkarabildi.

26 yıl boyunca Alex Ferguson ile başarıdan başarıya koşan kulüp, 10 aylık kabusun ardından şimdi yeni bir kimlik arayışına girecek? Kırmızı Şeytanlar, Ferguson döneminde her zaman düştüğü yerden kalkmayı başarmıştı. Bakalım gelecek United'a neler getirecek?

TARAFTARLAR İKİYE BÖLÜNDÜ

Premier Lig kurulduğundan bu yana Ferguson ile 13 kez şampiyonluk sevinci yaşayan Manchester United taraftarları, Moyes için sezon boyunca farklı tepkiler ortaya koydular.

Alex Ferguson'un da büyük destek verdiği Moyes'e sahip çıkan bazı Manchester Unitedlı taraftarlar, Moyes için tribünlere  "Seçilmiş kişi (The Chosen One)" yazılı afiş astı. Ancak ligde ve kupalarda alınan kötü sonuçlara tepkili taraftlarlar ise uzun süre gündemden düşmeyen bir protestoya imza attı. Old Trafford Stadı'nda oynanan ve 4-1 Manchester United'ın kazandığı Aston Villa maçında öfkeli taraftarlar, planöre bağladıkları ve üstünde "Yanlış kişi, Moyes istifa (Wrong One - Moyes Out)" yazılı afişi stadın üzerinde uçurdu.

 

Sayfa Yükleniyor...