Chelsea kaleye duvar ördü!

Chelsea bu sezon Premier Lig'de rakiplerine kök söktürdü. Londra ekibi, Liverpool, Manchester City, Arsenal ve Manchester United'a karşı deplasmanda oynadığı dört maçta da kalesinde gol görmedi.

NTV Spor 28.04.2014 - 11:29
Chelsea kaleye duvar ördü!

Liverpool'u mağlup ederek Premier Lig'in zirvesinde şampiyonluk hesaplarını alt üst eden Chelsea, bu sezon rakiplerine karşı ilginç bir istatistiğin sahibi oldu.

Liverpool, Manchester City, Arsenal ve Manchester United gibi Premier Lig'in en dişli ekiplerine karşı oynadığı 8 maçta 6 galibiyet alan Jose Mourinho'nun öğrencileri, diğer 2 karşılaşmayı beraberlikle tamamladı ve rakiplerine boyun eğmedi. Chelsea, rakipleriyle deplasmanda oynadığı dört maçta da kalesinde gol görmedi. Bir diğer Londra ekibi Arsenal ise zorlu rakiplerine karşı deplasmanda oynadığı 4 karşılaşmada 18 gol yedi.

Defansif bir futbol anlayışıyla Liverpool'u Anfield Road'da 2-0 mağlup eden Chelsea, Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Atletico Madrid'e karşı da benzer bir oyun ortaya koymuştu. Maviler, golsüz tamamlanan karşılaşma sonucu Madrid'den istediği bir skorla Londra'ya dönmüştü.

Sayfa Yükleniyor...