"En kötü hazırlık çalışması"

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, Rio 2016 için endişeli! Başkan yardımcısı John Coates, Brezilya'nın bugüne kadar gördüğü en kötü hazırlık çalışmasını yaptığını söyledi.

NTV Spor 29.04.2014 - 12:50
"En kötü hazırlık çalışması"

Brezilya 2 yıl arayla önce dünya kupası; ardından olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapacak. Bu 2 dev organizasyon hükümeti zorluyor.

Birçok Brezilyalı, dünya kupası ve olimpiyat oyunları için ayrılan bütçenin yaşamlarını kolaylaştıracak hizmetler için harcanması talebiyle gösteri yapıyor. Olimpiyat oyunları için yürütülen hazırlıklar,, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ni endişelendiriyor.

Rio'yu 6 kez ziyaret eden başkan yardımcısı John Coates, Brezilya'nın bugüne kadar gördüğü en kötü hazırlık çalışmasını yaptığını söyledi. Yaklaşık 40 yıldır olimpiyat organizasyonlarında görev yaptığını hatırlatan Coates, "Durum Atina-2004'ten bile daha kötü. Bazı spor tesislerinin yapımına bile başlanmış değil. Ama bir B planımız yok. Rio oyunlara öyle ya da böyle ev sahipliği yapacak. Brezilyalı yetkililere elimizden gelen tüm desteği vermeliyiz" dedi.

Brezilyalı yetkililerden sordukları hemen hiçbir soruya tatmin edici bir yanıt alamadıklarını söyleyen Coates, oyunlar öncesi yapılacak test yarışmaları için sadece 2 kişinin çalışmasının durumun ciddiyetini gözler önüne serdiğini dile getirdi.

Sayfa Yükleniyor...