Ataman hakemleri eleştirdi!

Galatasaray Liv Hospital'ın baş antrenörü Ergin Ataman, hakemlerin maçlara daha fazla konsantre olmaları gerektiğini ifade etti.

NTV Spor 04.05.2014 - 21:10
Ataman hakemleri eleştirdi!

Beko Basketbol Ligi'ndeki erteleme maçında Uşak Sportif'i 73-70 yenen Galatasaray Liv Hospital'da başantrenör Ergin Ataman, hakemlerin maçlara daha fazla konsantre olmaları gerektiğini söyledi.

Ataman, karşılaşmanın ardından Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında, play-off maçları öncesi hakemlerin daha formda olması gerektiğini anlatarak, "Önümüzdeki hafta play-off maçları başlıyor. Bu play-off maçlarına takımların hazır olması kadar hakemlerimizin de daha fazla konsantre olması gerek. Bir maçı 3 hakem yönetirken, sadece 1 hakem düdük çalmamalı. Maçın içinde bazı hatalar olabilir ama bazı hakem arkadaşları çok formsuz görüyorum" diye konuştu.

Devre arasında yaptıkları konuşmanın maçı kazanmalarında etkili olduğunu kaydeden Ataman, "İlk periyotta iyi basketbol oynadık ama sonra maça dahil olan oyuncularla performansımız düştü. Top kayıplarıyla, maçın kontrolünü kaybettik. Sert bir soyunma odası geçti. Sonrasında daha istekli ve akıllı oynayarak başladık. Ancak devre arasını beklemeden, play-off karşılaşmalarında bu istekte olmamız gerek. Yoksa şampiyonluk Galatasaray Liv Hospital için hayal olur. Bu konuda gerekli tedbirleri alacağız. Bu sezon 70'e yakın resmi maç oynadık. Artık önemli olan mental olarak tüm oyuncularımızın play-off müsabakalarına konsantre olması" dedi.

Uşak Sportif'i mücadelesinden dolayı kutlayan Ataman, "Beko Basketbol Ligi'ne renk kattılar. İlk kez birinci ligde olmalarına rağmen play-off'a kaldılar. Play-off'ta ne kadar iddialı olduklarını da bu akşam gösterdiler" değerlendirmesinde bulundu.

Galatasaray Liv Hospital'ın milli oyuncusu Furkan Aldemir de bu sezon bir kez daha şampiyonluğa ulaşmak istediklerini belirterek, "Artık sezon sonuna geldik. Play-off'a bir maçımız kaldı. Ligde 4'üncülüğü garantiledik. Play-off'lara iyi başlayarak, Galatasaray Liv Hospital'ın gücünü göstermek istiyoruz. Geçen sene kazandığımız şampiyonluğun ardından üst üste ikinci şampiyonluğu taraftarlarımıza getirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

UŞAK SPORTİF CEPHESİ
Uşak Sportif Başantrenörü Ozan Bulkaz ise sarı-kırmızılılar karşısında gösterdikleri performansla play-off maçları için umutlandıklarını ifade ederek, "Lig sonuna doğru bize kazandıran istatistiklerde bu haftaya kadar ödün vermiştik. Ancak özellikle hücum ribauntlarında bu maçla birlikte kimliğimizi tekrar ortaya koyduk. Yaptığımız mücadele bizi umutlandırdı. Son hafta Trabzonspor Medical Park maçını kazanıp, dışarıda başlayıp evimizde devam edeceğimiz play-off serisinde başarılı olmak istiyoruz" diye konuştu.

Konuk takımın skorer ismi İbrahim Yıldırım da maça kötü başlamalarına rağmen son ana kadar galibiyeti kovaladıklarını ve mücadele gücü yüksek bir karşılaşma olduğunu dile getirdi.

Sayfa Yükleniyor...