"Bu terbiyesizliği unutmayacağız"

Fenerbahçe Kulübü yönetim kurulu üyeleri Mahmut Uslu, İsfendiyar Zülfikari ve Turhan Şahin, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) play-off final serisindeki Galatasaray Odeabank-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylara tepki gösterdi.

NTV Spor 05.05.2014 - 23:54
"Bu terbiyesizliği unutmayacağız"

Karşılaşma öncesinde ve devre arasında yaşanan olaylarla ilgili Fenerbahçe TV'ye açıklamada bulunan sarı-lacivertli yöneticilerden Mahmut Uslu, "Önemli değil. Biz spor hayatında bunları yaşadık. Galatasaray'ın idarecileri yaşamadı bunları. Yanlış işler yaptılar. Operasyon yaptılar. Provokatör insanları topladılar" dedi.

Uslu, kendisine yumruklu saldırıda bulunan kişiyle ilgili, "Çok önemli bir atletin oğlu olduğunu öğrendim. Yazık. Babasının kemikleri sızlıyordur. Girişte tartaklamalar oldu. Bu arkadaş yine ordaydı. Bunlar tamamen operasyon. Maalesef Galatasaray yönetimi ve başkanı karar almışlar" ifadelerini kullandı.

"Arkadaşlarımız 'gitmezsek yanlış anlaşılır' dediler. Normal şartlarda başka türlü gelirdik" diyen Uslu, şöyle devam etti:

"Fenerbahçe için sayın başkan, 'biz Fenerbahçe sevgisi ile ölsek de problem olmaz' diyor. Benim teşhis ettiğim bazı insanlar. Gereğini yapacağız. Bunların hepsinin sorumlusu Galatasaray yönetimi. Bir kız basketbol maçını bu hale getirdiler. Galatasaray'ın 2-3 tane profesyonele teslim olmuş bir yönetimi var. Yöneticileri Şükrü Ergün bey oradaydı. Hemen cevap verirler. Devam etsinler. Bu tarihe geçen bir olaydır. 'Her şerde bir hayır vardır' diyorum. Biz onları futbolda, basketbolda çok iyi ağırladık. Seyircimiz en ufak bir yanlış yapmadı. Bu terbiyesizliği unutmayacağız, unutturmayacağız."

Emniyet yetkililerine teşekkür eden Uslu, "Polis, 'bençin arkasında da sizi koruruz' dedi ama onlar, 'yönetim kurulu kararı aldık, biz sizi oturtmayacağız' dediler. Federasyon başkanı da bu terbiyesizliğe alet oldu. Fenerbahçeliler bunu da unutturmayacak ona. Çok ayıp işler oldu. Federasyon yetkilisi yanlış olduğunu bile bile bu duruma 'evet' dedi. Burada polis bir şey yapamıyor. Kulüp istemediği için 3 kat üste oturttular. Üç bin kişinin arasından çıkarttılar bizi. Çıkarken küfürler, paralar, taşlar, çakmaklar atıldı. Bu, Aziz Yıldırım korkusu. Aziz Yıldırım gelecek diye bu operasyon hazırlanmış. Hiçbir konuya girmeden, efendi gibi bir şeyler yapmaya çalıştık. Galatasaray bu yanlışı yaptı. Bize para gösterenler vesaire... Onları Allah'a havale ediyoruz. Başka yerler de var havale edeceğimiz" şeklinde görüş belirtti.

"PROVOKASYONU YAPANLAR GALATASARAY YÖNETİCİLERİ"
Fenerbahçeli yöneticilerden İsfendiyar Zülfikari de Abdi İpekçi Spor Salonu'nda maçın ardından can güvenliği olmadığı gerekçesiyle oyuncuların otobüste beklemek zorunda kaldığını söyleyerek, "Hiçbir yetkili özür dilemedi. Provokasyonu yapan Galatasaraylı yöneticilerin kendileridir" dedi.

Kanuni hakları olmasına rağmen kendilerine protokol tribününde yer verilmediğini savunan Zülfikari, "Bazı yöneticilerimizin arbede yaşadığını gördük. Ben saha içindeydim. Bunu yapanlar, bu talimatları verenler, bizzat Galatasaraylı yöneticiler. Bizi özellikle taraftarların arasından geçirdiler. Arbede çıktı. Genel sekreterimiz Mahmut Uslu'ya müdahale oldu. Başkanımıza da küfürler oldu. Bir kere bile anons edilmedi. Nitekim madalya almaya da takımı çıkartmadık" diye konuştu.

Sarı-lacivertli yönetici Turhan Şahin ise henüz salona girerken hadiselerin başladığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bunca yıllık spor ve yöneticilik hayatımda görmediğim bir durum. Bunlar organize şeyler. Salona girerken İsfendiyar Zülfikari beyi salona almak istemediler. Şampiyonluk maçı oynanıyor, bize hoş geldin yönetici yok. Federasyondan kimse yok. Emniyet mensupları görevlerini yapmaya çalıştılar. Tartaklandık. Maçın başlamasına az kala bize ayırdıkları yer, sanki bizi ateşin içine atmışlar. Seyircinin öfkesi ve küfürleriyle karşılandık. Cehennem gibi ortam vardı. Spor müsabakasından başka her şey salonda sergilendi. Üzücü bir gece yaşadık. Linç olmaktan kurtulduk. Linç operasyonu ile karşı karşıya kaldık. Spor ve basketbol adına üzgünüz."

Sayfa Yükleniyor...