Kaptanlar iddialı!

Ziraat Türkiye Kupası finali öncesinde, Eskişehirspor ve Galatasaray takımlarının kaptanları basın toplantısında bir araya geldi. İki takım kaptanı da final için iddialı konuştu.

NTV Spor 06.05.2014 - 23:05
Kaptanlar iddialı!

Konya'da oynanacak Ziraat Türkiye Kupası finali öncesinde, Eskişehirspor ve Galatasaray takımlarının kaptanları basın toplantısında bir araya geldi.

Galatasaray takım kaptanı Sabri Sarıoğlu, Dedeman Otel'deki toplantıda, uzun bir maratonun ardından finale geldiklerini ifade etti. Final maçlarının her zaman heyecan verici olduğunu belirten Sarıoğlu, taraftar ve oyuncuların da bunun heyecanını yaşayacağını ifade etti.

Müsabakanın çekişmeli ve güzel geçmesini dileyen Sarıoğlu, "Sadece futbolun güzelliklerinin konuşulduğu bir maç olsun. Bizim amacımız kupayı kazanmak. Kazanmak için sahada neler yapmamız gerekiyorsa onları yapmaya çalışacağız. Sezgin'e ve takım arkadaşlarına başarılar diliyorum. Onlar da ellerinden geleni yapacaklar. Güzel bir maç olsun, statta, televizyon karşısında izleyenlerin keyif alacağı bir maç olsun. Ligde şampiyonluğu elimizden kaçırdık, Türkiye kupasını alıp taraftarımızı bir nebze de olsa sevindirmek istiyoruz" dedi.

"Eskişehirspor 27 yıl sonra final oynuyor ama Galatasaray 9 yıldır Türkiye Kupası'nı kazanamadı. Buna göre takımın bu maça bakışı nasıl" sorusu üzerine Sarıoğlu, "Hem Eskişehir hem de bizim açımızdan kupayı almayalı uzun zaman oldu. 9 yıl aradan sonra kupayı kazanmak istiyoruz. Bu yıl deplasman maçlarında biraz kötü oynayabiliriz ancak yarınki maçın deplasman maçı olacağına inanmıyorum" yanıtını verdi.

"KENDİ ADIMIZA TARİH YAZMAK İSTİYORUZ"
Kırmızı siyahlı takımın kaptanı Sezgin Coşkun ise heyecan ve coşku içerisinde olduklarını dile getirdi.

43 yıl sonra kupa özlemini gidermeyi istediklerini aktaran Sezgin Coşkun, "Takım olarak iyi mücadele ederek futbolun gereklerini yaparak kupayı almak istiyoruz. Kendi adımıza tarih yazmak istiyoruz. İnşallah kupayı müzemize götüreceğiz. Maçın centilmence geçmesini istiyoruz. Çünkü Türkiye'nin gerçekten buna ihtiyacı var. Galatasaray'a da başarılar diliyorum. İnşallah zevkli bir maç olacak" değerlendirmesini yaptı.

Konya'nın kendileri için uğurlu bir yer olduğunu söyleyen Sezgin, "Yanlış hatırlamıyorsam 1996'da burada Aydınspor'u yenerek lige çıkmıştık. Tekrar burayı istedik. Çünkü burada daha önceden bir final kazanmıştık, uğuru var. Diğer taraftan da taraftarımız buraya daha kolay gelir. Eskişehir-Konya arası yakın bir mesafede. Onların da burada daha fazla bulunmaları ve desteklerini göstermelerini istedik. İnşallah yarın bunu gösterecekler, biz de onlara bu desteklerinin karşısında kupayı vermek istiyoruz" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Konuşmaların ardından futbolcular kupa ile fotoğraf çektirdi.

Sayfa Yükleniyor...