Mercedes'te gerilim sürüyor!

Formula 1'de markalar klasmanında Mercedes'in liderliği devam ediyor. Ancak takımın iki pilotu; Nico Rosberg ile Lewis Hamilton arasında yaşanan rekabet nedeniyle gerilim tırmanmış durumda.

NTV Spor 26.05.2014 - 11:59
Mercedes'te gerilim sürüyor!

Sezonun 6 yarışı geride kalırken, bu etapların tamamında zafer; Mercedes pilotları Lewis Hamilton ile Nico Rosberg arasında paylaşıldı. Mercedes'in üstünlüğü markalar klasmanına da yansımış durumda.

240 puanla ilk sırada bulunan Mercedes'i 99 puanla Red Bull-Renault takip ediyor. Ancak Mercedes'in başarısıyla birlikte takımın iki pilotu arasında yaşanan gerilim; sezona damgasını vuruyor. İkili arasında yaşanan son olay; Monaco Grand Prix'sinde gerçekleşti.

Sıralama turlarında Rosberg'in kendisinin önünü kapatarak pole pozisyonu elde ettiği iddiasında bulunan Britanyalı pilot; düzenlenen basın toplantısında takım arkadaşının hatasında kasıt olduğundan şüphelendiğini ima etmişti.

İkili arasında tırmanan gerilim; Monaco Grand Prix'sinin ardından da devam etti ve duble yapan pilotlar Rosberg ile Hamılton podyumda el sıkışmadı. Yarışı Skysports'a değerlendiren Lewis Hamilton, muhabirin sorusu üzerine Rosberg ile arkadaş olmadıklarını, sadece meslektaş olduklarını ifade etti.

Hamilton, takımın pit stop stratejisinin de Rosberg lehine değerlendirildiğini belirtti. Rosberg ise Hamilton'ın bu açıklamaları üzerine; "Biz onunla arkadaşız, sürekli de arkadaş olarak kalacağız" şeklinde yanıt verdi.

Formula 1'de pilotlar klasmanında lider Nico Rosberg'in 122, Lewis Hamilton'ın ise 118 puanı bulunuyor.

Sayfa Yükleniyor...