"Kariyerim için Bayern!"

Gelecek sezon Bayern Münih forması giyecek Robert Lewandowski, kariyerinde büyük bir adım attığını ve kendisi için ideal bir kulüpte oynayacağını söyledi.

NTV Spor 29.05.2014 - 12:54
"Kariyerim için Bayern!"

UEFA'ya konuşan Lewandowski, Polonya temsilcisi Ekstraklasa'nın en çok gol atan oyuncusu unvanıyla Bundesliga'ya geldiğini hatırlatarak, "Almanca bilmiyordum ve Polonya Ligi'nden daha iyi bir lige gelmiştim, uyum konusunda şüphelerim vardı. Menajerim kendime güvenmem gerektiğini söyledi ve Almanya'da iyi işler başardım" şeklinde konuştu.

Borussia Dortmund formasıyla ilk 6 ay uyum sorunu yaşasa da kısa sürede bu sorunu atlattığını belirten Polonyalı golcü, "Özellikle Dortmund'daki son sezonum kolay geçmedi çünkü herkes Bayern'e gideceğimi biliyordu" dedi.

Bu durumunun performansını etkilememesi için daha da fazla çaba harcadığını vurgulayan Lewandowski, "Taraftarın son maçıma kadara kulüp için mücadele ettiğimi anlaması, benim için son derece önemliydi. Kariyerimde ilk kez Bundesliga'da gol krallığı yaşayarak Dortmund'dan ayrılmak, benim için gerçekten çok değerliydi" ifadesini kullandı.

Unutamadığı bazı maçlar olduğunu kaydeden Lewandowski, 2012-2013 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Real Madrid'e 4 gol atmasını ve 2012'de Almanya Kupası finalinde Bayern Münih maçında yaptığı "hat-trick"i söz konusu karşılaşmalara örnek gösterdi.

Dortmund formasıyla bu sezon çıktığı son maçın kendisi için çok duygusal geçtiğini belirten 25 yaşındaki futbolcu, "Öyle kolay ağlayan birisi değilimdir ama o an çok duygusaldı. Bütün taraftarlar sizi alkışlarken gözyaşlarımı tutmak gerçekten de çok zor olmuştu" dedi.

Dortmund'da ayrılmaya karar verdiğinde Bayern Münih'in dışında Real Madrid'in de kendisiyle ilgilendiğini hatırlatan Lewandowski, "Real Madrid'in ilgisi, gururumu okşamıştı ama Bayern Münih listemin her zaman zirvesinde yer alıyordu. Burası benim için ideal bir yer ve kariyerimde büyük bir adım atmak için en uygun kulüp" değerlendirmesinde bulundu.

Lewandowski, Borussia Dortmund formasıyla dört sezonda 186 maça çıkarken, 103 kez fileleri havalandırdı.

Sayfa Yükleniyor...