Vakıfbank'a rekortmen smaçör!

Sezonu şampiyon tamamlayan VakıfBank, Elitsa Vasileva'yı kadrosuna kattı. Vasileva, 1 maçta aldığı 57 sayı ile bu alandaki dünya rekorunu elinde bulunduruyor.

NTV Spor 04.06.2014 - 11:50
Vakıfbank'a rekortmen smaçör!

Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi'nde sezonu şampiyon tamamlayan VakıfBank, Elitsa Vasileva'yı kadrosuna kattı.

VakıfBank Kulübü'nden yapılan açıklamada, Bulgar oyuncu Elitsa Vasileva'yla sözleşme imzalandığı ve yabancı transferinin tamamlandığı belirtildi.

Son olarak Güney Kore'nin Heungkuk Life takımının formasını giyen Vasileva'nın, tek maçta aldığı 57 sayı ile bu daldaki dünya rekorunu elinde bulundurduğu kaydedildi.

Smaçör mevkisinde oynayan 24 yaşında ve 1,94 metre boyundaki oyuncu, kariyerine CSKA Sofya'da başladı. Daha sonra İtalya'da sırasıyla Esperia Cremona, Sirio Perugia ve Volley Bergamo takımlarının formasını giyen Bulgar oyuncu, 2012 yılında Avrupa'dan Güney Amerika'ya transfer oldu. Brezilya'nın Campinas takımında forma giyen Vasileva, son olarak Güney Kore'nin Heungkuk Life takımı kadrosunda yer aldı. Elitsa Vasileva, oynadığı takımlarda Bulgaristan ve İtalya şampiyonlukları yaşarken, bir de İtalya Süper Kupası kazanmayı başardı.

VakıfBank, dış transferde daha önce Sheilla Castro, Robin de Kruijf ve Milena Rasic'i kadrosuna katmıştı.

VASILEVA:  "BİR RÜYANIN GERÇEĞE DÖNÜŞMESİ GİBİ BİR ŞEY"
VakıfBank Kulübü Başkanı Osman Demren ve kulüp genel menajeri Başak Koç'un katıldığı törende sözleşme imzaladığı ifade edilen açıklamada, Vasileva, "Burada olmak gerçekten çok güzel. Açıkçası hala burada olduğuma ve bütün bir sezon boyunca burada kalacağıma inanamıyorum. Bir rüyanın gerçeğe dönüşmesi gibi bir şey bu. Rakiplerimizle mücadeleye hazırım. Naz Aydemir Akyol ve Gözde Sonsırma beni en çok etkileyen Türk oyunculardan ikisiydi. Onlarla aynı takımda oynamak da oldukça keyifli olacak" ifadelerini kullandı.

VakıfBank Kulübü Başkanı Osman Demren de yeni sezon planları doğrultusunda, Robin de Kruijf, Sheilla Castro ve Milena Rasic'in ardından jenerasyonunun en önemli smaçörlerinden biri olan Elitsa Vasileva ile anlaşarak yabancı oyuncu transfer çalışmalarını sonlandırdıklarını kaydetti.

Demren, VakıfBank'ın her zaman başarıyı hedefleyen bir takım olduğunu belirterek, "Başarıda istikrarımızı devam ettirmek için kurduğumuz takımımız, inanıyoruz ki önümüzdeki sezon hem Avrupa'da hem de ülkemizde kupaların en önemli favorisi olacak. Elitsa Vasileva'nın da başarıya giden yolda takımımıza büyük katkı sağlayacağından eminiz" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfa Yükleniyor...