Bayern'in yeni keşfi Reschke!

Ömer Toprak ve Emre Can'ı bulan adam Bayern'de... Son yıllarda Bundesliga'nın hemen hemen tüm yıldızlarını bünyesine katan Bayern Münih, yeni yetenekler keşfetmenin formülünü bu işi Leverkusen'de yapan menajeri transfer etmekle buldu.

NTV Spor 05.06.2014 - 20:14
Bayern'in yeni keşfi Reschke!

Son yıllarda en büyük rakiplerinin futbolcularını transfer etmekle ünlenen Bayern Münih, artık bununla sınırlı kalmayıp rakiplerinin yöneticilerine de göz dikti.

Daha önce bir Dortmund efsanesi olan Matthias Sammer'i Almanya Futbol Federasyonu'ndan transfer eden Bayern, şimdi de Almanya'nın gözde kulüplerinden Bayer Leverkusen'in gizli fikir babası Michael Reschke'yi renklerine bağladı.

Bayern Münih'ten yapılan resmi açıklamaya göre Reschke 1 Temmuz itibariyle teknik direktör olarak göreve başlayacak ve Sportif Genel Müdür Sammer ile yakın temasta olacak. Bayern Münih, altyapıyı ve oyuncu izleme departmanını Reschke'ye tam yetkili olarak bağladı.

YILDIZ KAŞİFİ
35 yıl boyunca Bayer Leverkusen'de görev yapan Reschke, son 10 yıldır Alman kulübünün kadrodan sorumlu menajerdi. Leverkusen'in bir çok ilginç transferinde imzası olan Reschke, Türk Milli Takımı'nın önemli oyuncularından Ömer Toprak, Almanya'nın efsanelerinden Uwe Seeler'in Türk asıllı torunu Levin Öztunalı ve Liverpool'a giden Emre Can'ı keşfeden ve Leverkusen'e kazandıran isim olarak biliniyor. Reschke aynı zamanda Leverkusen'de ünlenen ve şimdilerde Juventus'ta üstün performansıyla dikkat çeken Arturo Vidal'i de keşfetmiş ve Almanya'ya getirmişti.

BECKENBAUER YİNE ŞAŞIRTTI
Güney Amerika'daki bağlantıları sayesinde Leverkusen'e Vidal gibi bir çok oyuncu kazandıran Reschke, üst yapı ve alt yapı düzeyindeki tüm turnuvaları yerinde izleyerek bir çok oyuncu hakkında izlenim kazanmıştı. Bu tecrübelerden bundan sonra faydalanacak olan Bayern'de mutluluk hakim olsa da, efsane isim Franz Beckenbauer katıldığı bir etkinlikte Reschke ile söyledikleri ile herkesi şaşırttı. Beckenbauer, "Onu tanımıyorum ama Leverkusen'den geliyorsa işe yarıyordur" dedi.

 

Sayfa Yükleniyor...