Kırkpınar resmen başladı

Bu yıl 653.'sü düzenlenecek Kırkpınar Yağlı Güreşleri Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın altın kemeri Ağa Süleyman Mecek'e takdim etmesiyle başladı.

NTV Spor 20.06.2014 - 11:31
Kırkpınar resmen başladı

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan kemeri takdim ettikten sonra Kırkpınar Ağası Süleyman Mecek ile NTV Spor'a açıklamalarda bulundu.

Gürkan, "Bu yıl kırkpınar'ın 653.'sünü yapıyoruz. 1361'den bu yana yani Osmanlı'nın Rumeli'yi fethinden bu yana yapılıyor. Türk ve Dünya spor tarihine altın harflerle yazılan bir gelenek. Bütün pehlivanlarımıza başarılar diliyorum" dedi.

Kırkpınar Ağası ile ilgili de konuşan Edirne Belediye Başkanı, "Bir gelenek vardır. 3 yıl üst üste başpehlivan olan pehlivanımız. Altın kemerin edebi sahibi olur. Aynı durum ağalık için de geçerlidir" ifadelerini kullandı.

"BU SENE DE ADAYIM"
Kırkpınar Ağası Süleyman Mecek ise "Kırkpınar'ın en genç ağasıyım. Buradan gençlere bu duyguyu hayatlarında bir kez de olsun tatmalarını tavsiye ediyorum. Para pul geçicidir. Para sonradan da kazanılır. Önemli olan bu duyguları tadabilmektir. Ağalığa bu sene de adayım" dedi. 

807 bin ile rekor kıran Mecek son olarak, ağalığın 700 bin liranın altına inmeyeceğini düşündüğünü söyledi.

Sayfa Yükleniyor...