NBA'den Austin'e...

NBA kariyeri başlamadan sona eren Isaiah Austin, sembolik olarak draft edildi.

NTV Spor 27.06.2014 - 12:40
NBA'den Austin'e...

Baylor Üniversitesi'nden Isaiah Austin, NBA'in 2014 seçmelerinde draft edilmeyi bekliyordu... Ancak seçmelere bir kaç gün kala genetik bir hastalık sebebiyle basketbol hayatını noktalamak zorunda kaldı. 21 yaşındaki basketbolcunun hastalığı ise Marfan Sendromu.

NBA'in Draft gecesinde NBA Başkanı Adam Silver, NBA'in Austin'i draft ettiğini duyurdu ve sahneye davet etti. Oyuncu, duygusal anlar yaşadı.

Başkan Silver, Austin'e moral vermek için bunu yaptığını açıklarken, "En azından hayalini kurduğu bu draft anını ona yaşatmak istedim" dedi.

Salondakiler, sahneye çıkarken gözyaşlarını tutamayan Austin'i uzun süre ayakta alkışladı. Austin daha sonra verdiği röportajda, "Daha önce en büyük hayalimin Draft gecesinde adımın anons edilmesi olduğunu söylemiştim. Hayalim gerçek oldu. Annem her ne durumda olursam olayım pozitif olmam gerektiğini söyler. Basketbol oynayamamam hayal kırıklığı oldu ama beni destekleyenler basketbolcu olduğum için değil, ben olduğum için destekliyorlar ve bu beni çok mutlu ediyor" diye konuştu.

Austin, Marfan Sendromu nedeniyle hayatı boyunca basketbol oynayamayacak.

Sayfa Yükleniyor...