Avustralya'dan dünya rekoru

Commonwealth Oyunları'nın ilk gününde havuzdan rekor çıktı. Avustralya takımı, kadınlar 4 x 100 metre bayrak yarışında dünya rekoru kırarken, Olimpiyat şampiyonu bisikletçi Bradley Wiggins'in de yer aldığı İngiltere, takım takip yarışında gümüş madalyada kaldı.

NTV Spor 25.07.2014 - 18:06
Avustralya'dan dünya rekoru

Commonwealth'in ilk gününde 6 dalda madalyalar sahibini buldu. Erkekler 4 bin metre takım takipte, 2012 Fransa Bisiklet Turu ve Londra Olimpiyat Oyunları şampiyonu Bradley Wiggins'in de yer aldığı İngiltere, Avustralya'nın gerisinde ikinci olmaktan kurtulamadı. Dünya şampiyonu Yeni Zelanda ise bronz madalyanın sahibi oldu.

Kadınlar zamana karşı 500 metre yarışında podyumda iki avustralya-lı vardı. Olimpiyat şampiyonu anna meares, vatandaşı stephanie morton'u önünde altın madalyaya uzandı. İngiliz jess varnish ise üçüncü oldu. Meares böylece, commonwealth oyunları'ndaki 5. Altınını kazanarak, vatandaşı bradley mcgee ile birlikte, ingiliz milletler topluluğu oyunları tarihinin en başarılı pist bisikletçisi oldu.

Yüzmede, kadınlar 4 x 100 metre bayrak yarışında Avustralya dünya rekoru kırdı. İngiltere gümüş, Kanada ise bronz madalya aldı.

Ev sahibi iskoçya'ya ilk altını getiren isim hannah miley oldu. Miley, kadınlar 400 metre karışıkta, ingiliz aimee willmott ve avustralya-lı keryn mcmaster'ın önünde podyumun ilk basamağına çıktı.

Erkekler 200 metre kurbağalamada ise iki İskoç yüzücü podyumdaki yerini aldı. Londra Olimpiyat Oyunları'nda gümüşte kalan İskoç Michael Jamieson'ı sürpriz bir şekilde geride bırakan Ross Murdoch, kariyerinin en iyi derecesini yaparak altın madalyaya uzandı. İngiliz Andrew Willis ise üçüncü oldu.

Erkekler 400 metre serbest yarışında podyumun ilk basamağına Kanadalı Ryan Cochrane çıktı. Avustralyalı David Mckeon ikinci, İngiliz James Guy üçüncü oldu.

Kadınlar 200 metre serbestte, Avustralyalı Emma Mckeon altına uzandı. İngiliz Siobhan O'Connor ikinci, Bronte Barratt ise üçüncü oldu.

Triatlon erkeklerde, İngiliz Brownlee kardeşlerin hakimiyeti dikkat çekti. Olimpiyat şampiyonu Alistair Brownlee kardeşi Jonny'nin önünde altın madalyaya ulaştı. Güney Afrikalı Richard Murray bronz madalyada kaldı.

Sayfa Yükleniyor...