Yunanistan'ın 2004 Atina pişmanlığı!

Atina Olimpiyat Oyunları’nın üzerinden tam 10 yıl geçti. Bugünlerde büyük bir ekonomik kriz ile boğuşan Yunanistan hala ev sahipliğini alarak büyük bir hata yapıp yapmadığını tartışıyor. Milyarlarca dolar harcanarak yapılan spor tesislerinin hali ise içler acısı...

NTV Spor 12.08.2014 - 17:04
Yunanistan'ın 2004 Atina pişmanlığı!

Yunanistan'ın 2004 Atina Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapmasının üzerinden 10 yıl geçti. Oyunlar, Atina'ya modern bir metro sistemi kazandırdı; kent altyapısında önemli kazanımları beraberinde getirdi. Ancak oyunlar için yapılan tesislerin durumu içler acısı...

Nükleer bir savaşın ardından terkedilmiş izlenimi verilen tesisler Yunanistan'ın son dönemde yaşadığı ekonomik krizin ve planlama sorunlarının sembolü haline geldi. 4 milyar dolara mal etmeyi umduğu tesisler için 9 milyar dolar harcayan Yunan hükümeti geleceği hiç düşünmemişti. Yunanistan Olimpiyat Komitesi Başkanı Spyros Kapralos da büyük bir hata yaptıklarını kabul ediyor.

Kapralos, "O günlerde kimse olimpiyat oyunları bittikten sonra neler olacağını düşünmüyordu. Birçok spor tesisi, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin isteklerini yerine getirmek için inşa edildi. Hiçbirimiz bu tesislerin bakımı için çok fazla para gerekeceğini düşünemedik. Bize en fazla zarar veren de bu oldu. Oyunları ev sahipliği yapan diğer ülkeler gibi sporcu yetiştiremedik ve tesisleri çürümeye bırakmak zorunda kaldık" diye konuştu.

Görünen o ki; Yunanistan Hükümeti içinde bulunduğu ekonomik krizden çıkamazsa 2004 Atina Olimpiyat Oyunları'nın mirası sonsuza dek hatırlanmamak üzere kaybolacak.

Sayfa Yükleniyor...