Amatöre ödül yok!

Amerika Açık'ta Dominika Cibulkova'yı yenerek dikkatleri üzerine çeken 15 yaşındaki Catherine Bellis ikinci tura yükseldi. Ancak Birleşik Amerikalı tenisçi, hala profesyonel olmadığı için 60 bin dolarlık para ödülünü alamayacak.

NTV Spor 28.08.2014 - 14:05
Amatöre ödül yok!

Sezonun son Grand Slam Turnuvası Amerika Açık'ta herkes Catherine Bellis'i konuşuyor. 15 yaşındaki Birleşik Amerikalı tenisçi, 12 numaralı seribaşı Dominika Cibulkova'yı ilk turda eleyerek turnuvanın ilk sürprizine imza attı. Ancak Bellis, 2. Tur bileti alan tenisçilere verilen 60 bin dolarlık para ödülünü alamayacak. Zira dünya sıralamasında 1208'inci basamakta yer alan Bellis, Grand Slam Turnuvası'nda mücadele etmesine karşın hala amatör unvanını koruyor.

15 yaşındaki tenisçi, eğitim kariyerini düşündüğü için profesyonel olmadığını ifade etti. Bellis; "Bir süre daha amatör olarak mücadele edeceğim. Sakatlık veya herhangi başka bir durum olursa bunun eğitim kariyerime zarar vermesini istemiyorum. Para ödülü önemli değil. Şu an tüm konsantrasyonumu maçlara veriyorum" diye konuştu.

Catherine Bellis, Cibulkova zaferiyle 1996'dan bu yana ana tablodaki bir tenisçiyi mağlup etmeyi başaran en genç raket oldu.


 

Sayfa Yükleniyor...