Kuzey Buz Denizi!

Kuzey ülkelerinin takımları Salı gecemizi kabusa çevirdi. A Milli Basketbol takımı Dünya Kupası'nda Litvanya'ya yenilip elendi. A Milli Futbol Takımı İzlanda'da 3-0'la büyük hüsran yaşadı. Ümitler'in Rio 2016 hayali İsveç'te döndü.

NTV Spor 10.09.2014 - 00:39
Kuzey Buz Denizi!

Sportif açıdan ümitli ve büyük hedeflerle girdiğimiz Salı gecesi Kuzey ülkelerinin takımlarına karşı aldığımız kötü sonuçlarla kabusa dönüştü.

Önce A Milli Basketbol Takımımız sahne aldı. Dünya Kupası çeyrek finalinde rakip Litvanya idi. Bu maçı alıp turu atlamak, "Madalyaya bir galibiyet kaldı" anlamına geliyordu. Ama olmadı; 12 Dev Adam sahadan 73-61 mağlup ayrıldı ve İspanya 2014'e veda etti.

Sonrasında Ümit Milli Takım İsveç deplasmanındaydı. 1-0 öne geçtikleri maçta 3-1 geriye düştüler. Son anlarda 3-3'ü buldular. Galibiyet liderlik ve play-off'a kalmak demekti. Bu da önce Avrupa Ümitler Şampiyonası, sonra da Rio 2016 Olimpiyat Oyunları şansımızın devam edeceği anlamına geliyordu. Ama ilave zamanda gülen İsveç oldu, 4-3 ile play-off biletini aldılar.

Son olarak da A Milli Takım çıktı sahaya... İzlanda deplasmanında potansiyelinden çok uzak bir futbol sergileyen takımımız 3-0 kaybetti. Euro 2016 elemelerinde oynanan 25 maç içerisindeki en kötü dördüncü sonucu aldı. Grupta ilk maçlar sonunda son sıraya yerleşen milliler, puan eşitliğinde ikili averaja bakılan sistem nedeniyle İzlanda'ya büyük bir avantaj vermiş oldular.


 

Sayfa Yükleniyor...