Şampiyon Phoenix Mercury

Amerikan Kadınlar Ulusal Ligi'nin (WNBA) şampiyonu, final serisinde Chicago Sky'ı 87-82 mağlup ederek seriyi 3-0'a getiren Phoenix Mercury oldu.

NTV Spor 13.09.2014 - 11:50
Şampiyon Phoenix Mercury

Final serisi karşılaşmasında üçüncü periyodun sonuna kadar iki takım da başabaş bir performans sergilerken, karşılaşmada farkı belirleyen oyuncu maçtaki 24 sayısının 14'ünü son çeyrekte bulan, bir dönem Fenerbahçe ve Galatarasay'da da oynayan Phoenix Mercury'nin yıldız basketbolcusu Diana Taurasi oldu.

Mercury'nin koçu Sandy Brondello, maçın ardından "En Değerli Oyuncu" (MVP) ödülünü alan Taurasi hakkında yaptığı açıklamada, "Dünyanın en iyi basketbolcusu Diana Taurasi bizim takımda oynuyor. Maçta sıkıştığımız bölümlerde topu onun eline vermek, kazanmak için yeterli oluyor" dedi.

Taurasi ise aldığı ödülü takım arkadaşı Candice Dupree'ye götürerek, "Candice gösterdiği performansa bakılınca bence kariyeri boyunca gözardı edildi. Bu kadar rahat oynamamı sadece ona borçluyum. Bize asistleriyle yaptığı katkı tartışılmaz" değerlendirmesinde bulundu.

WNBA'de normal sezonda 29 maç kazanarak en fazla galibiyet takım unvanını ele geçiren Phoenix Mercury, daha önce 2007 ve 2009 sezonlarında da şampiyonluk sevinci yaşamıştı.                                                                         

Sayfa Yükleniyor...