Bronz madalya Fransa'nın

FIBA Dünya Kupası'nda bronz madalya için Litvanya ile Fransa karşı karşıya geldi. NTV Spor ve NTVSpor.net'ten canlı yayınlanan karşılaşmayı 95-93 kazanan Fransa, turnuvayı 3. sırada tamamladı.

NTV Spor 13.09.2014 - 20:47
Bronz madalya Fransa'nın

FIBA Dünya Kupası'nda bronz madalya Fransa'nın... Fransızlar, Litvanya'yı 95-93 mağlup ederek turnuvayı 3. sırada tamamladı.

Fransa'nın galibiyetinde Nicolas Batum başroldeydi... 27 sayı üreten Batum'un yan sıra Diaw 15 sayıyla etkili oldu. Huertel ve Lauvergne ikilisi de 13'er sayıyla galibiyeti getiren diğer isimlerdi. Litvanya cephesinde Valanciunas'ın 25 sayısı mağlubiyeti önleyemedi.

Mücadeleye etkili başlayan Fransa, Lauvergne'in sayılarıyla rakibine üstünlük kurdu. Kısa sürede toparlanan Litvanya, skora dengeyi getirirken; Batum ve Diot'nun devreye girmesiyle skor Fransızların lehine geçti. İlk çeyrek 22-19 Fransa'nın üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci çeyrekte Fransa'nın sayı yükünü Batum çekmeye devam ederken, Valanciunas ve Pocius ile oyundan kopmayan Litvanya; skoru 34-34'e getirdi. İki takım serbest atış çizgisinden sayılar üretirken, skorun el değiştirmesine izin vermeyen Fransızlar soyunma odasına 43-42 önde girdi.

Üçüncü çeyreğe etkili başlayan Litvanya, skorda öne geçti. 6 sayılık bir fark yakalayan Litvanyalılar, Huertel ve Batum'u savunmakta zorlandı. İki hücum üst üste dış atışlarda isabet bulan Litvanya, farkı tekrardan açtı. Batum ve Pietrus ile oyundan kopmayan Fransa, bu çeyrekte 29 sayı üreten rakibi karşısında final periyoduna 71-64 mağlup girdi.

Son çeyreğe Fransa, yine Batum'un etkili oyunuyla başladı. 8 sayılık farktan geri gelen Fransızlar, Diaw ile 36. dakika içerisinde 77-75 öne geçti. Çember altından Valanciunas'ı iyi kullanan Litvanya, skoru önce eşitledi ardından da öne geçti. Huertel ve Diaw ile hücumlardan sayılarla dönen Fransa, son 30 saniyeye 86-80 önde girdi. Litvanya 15 saniyede farkı 1'e indirirken, kalan süreler nefesleri kesti. Taktik savaşında, iki takım da rakibini serbest atış çizgisine gönderdi. Çizgide daha az hata yapan Fransa, sahadan 95-93 galip ayrılarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Sayfa Yükleniyor...