"Parkenin tek hakimiydik"

2014 FIBA Dünya Kupası final maçı sonrası ABD Antrenörü Mike Krzyzweski maç boyunca üstün oynadıklarını belirtirken, Sırbistan Antrenörü Sasha Djordjevic, ABD'li oyunculardan Kyrie Irving ve Stephen Curry maçla ilgili birtakım değerlendirmelerde bulundu.

NTV Spor 15.09.2014 - 11:56
"Parkenin tek hakimiydik"

Amerika Birleşik Devletleri, Sırbistan'ı 129-92 mağlup ederek ve 2014 Dünya Kupası'nın sahibi oldu. Maçın ardından iki takım antrenörleri turnuvayı değerlendirdi. Turnuvanın en değerli oyuncusu Kyrie İrving ve Stephen Curry de Dünya Kupası'nda ikinci kez altın madalyaya ulaştıkları için gururlu olduklarını ifade etti.

KRZYZWESKİ: "GERÇEKTEN ETKİLEYİCİ BİR ZAFER"
ABD Koçu Mike Krzyzweski kazandıkları kupanın etkileyici olduğuna vurgu yaparak, “Turnuva boyunca zorlu rakiplerimiz oldu ancak her maçta üstün oyunumuzu sergilemeyi başardık. Sırbistan karşısında da neredeyse maç boyunca parkenin tek hakimiydik. Bu gerçekten etkileyici bir zafer” ifadelerini kullanırken, ABD'nin başarılı oyuncularından Kyrie irving, “Bu kupa şimdiye kadar kazandığım en büyük başarı. Turnuva için hazırlıklara 27 Temmuz'da başladık ve 10 günlük ara dışında hergün her saniye beraberdik. Çok çalıştık ve oyunumuz her seferinde biraz daha gelişti. Sonuçta böyle bir zafere imza attığımız için çok mutluyum” şeklinde konuştu.

CURRY: "İSTANBUL'DAKİ MUTLULUĞUN AYNISINI YAŞIYORUM"
Bir diğer ABD'li basketbolcu Stephen Curry ise kazandıkları bu şampiyonluğu, 2010 Dünya Kupası'nda İstanbul'da kazandıkları şampiyonlukla kıyaslayarak, “Dünya Kupası'nda ikinci kez altın madalya kazandım. 4 yıl önce bu kez İstanbul'da dünya şampiyonu olduğumuzdaki hissettiğim mutluluğun aynısını yaşıyorum. Amerika Birleşik Devletleri bu kez yeni bir takımla aynı başarıyı elde etti. İnsanlar futbolu bırakıp bu turnuvayı takip etti. Bunu başardığımız için gururluyum” dedi.

DJORDJEVİC: "HAYAL KIRIKLIĞI YARATTIK"
Diğer taraftan Sırbistan Koçu Sasha Djordjevic maçta sergiledikleri oyundan memnuniyetsizliğini dile getirirken, “Amerika Birleşik Devletleri karşısındaki oyunumuz hayal kırıklığı yarattı. Çünkü Sırbistan mücadeleden vazgeçmeyen bir takımdır. Yine de kimse finale kadar geleceğimizi tahmin etmiyordu ama başardık. Amerika Birleşik Devletleri ilk günden beri turnuvanın en iyi takımıydı ve bu kupayı hak ederek kazandı. Onları tebrik ediyorum” diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...