Blatter'e Fransız rakip

Fransız Jerome Champagne, 2015 yılında yapılacak seçimlerde FIFA başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

NTV Spor 16.09.2014 - 11:33
Blatter'e Fransız rakip

FIFA Başkanı Sepp Blatter'in görevine 5. kez aday olacağını geçen hafta açıklamasının ardından rakipleri de belli olmaya başladı.

Paris doğumlu Jerome Champagne, adını taşıyan internet sitesinden yaptığı açıklamada, FIFA başkanlığına aday olacağını belirterek, "FIFA'ya başkan olmak için yönetim kuruluna başvurumu yaptım. FIFA'nın geleceğinin demokratik çerçevede ele alınması ve birçok adayın yer alacağı bir başkanlık seçiminin gerçekleşmesi, beni mutlu edecek" dedi.

Champagne, başkan olması halinde FIFA'nın daha demokratik bir yapıya kavuşması ve futbolun 21. yüzyıla uygun bir yeni bir görünüm kazanması için çalışacağını ifade etti.

FIFA'da 1999-2010 yılları arasında görev alan eski diplomat 56 yaşındaki Champagne, son 4 yıldır farklı futbol federasyonlarında danışman olarak görev alıyor.

FIFA Başkanı 78 yaşındaki Blatter, geçen hafta İngiltere'de yaptığı açıklamada, 1998'den bu yana dört dönemdir sürdürdüğü görevi için gelecek yıl mayıs ayında düzenlenecek seçimlerde yeniden aday olacağını açıklamıştı.

Sayfa Yükleniyor...