Mourinho Costa'yı neden oynatmadı?

Chelsea menajeri Jose Mourinho, Schalke 04 karşısında, en büyük gol silahı Diego Costa'ya neden ilk 11'de görev vermediğine açıklık getirdi. Mourinho'ya göre, Costa sakatlığı nedeniyle haftada 3 maça çıkabilecek düzeyde değil...

NTV Spor 18.09.2014 - 12:20
Mourinho Costa'yı neden oynatmadı?

Chelsea Menajeri Jose Mourinho'nun, Premier Lig'deki ilk 4 maçta 7 gol atan Diego Costa'ya, Schalke 04 karşısında ilk 11'de yer vermemesi; "Costa, haftasonundaki Manchester City maçı için dinlendiriliyor mu?" sorusunu gündeme getirdi. Bu soru maç sonunda Mourinho'ya yöneltildi. Portekizli menajer, rotasyona gitmediğini; Costa'nın sakatlığı nedeniyle üst üste maçlara çıkmakta zorlandığını söyledi.

Golcü oyuncunun, İspanya milli takım kampından sakat döndüğünü hatırlatan Mourinho; "Costa'nın sorunu sürüyor. Sakatlığı nedeniyle bir hafta içinde 3 maça çıkması imkansız. Lig'de son maçımızı cumartesi günü oynadık. Adalesini dinlendirmesi için 3 gün yeterli değildi. Schalke karşısında da bu yüzden oynamadı. Haftasonunda, Manchester City maçına hazır olacak" dedi.

Mourinho, sakatlığı tamamen geçinceye dek; golcü oyuncunun haftada 1 maçtan fazla forma giymesine izin vermeyeceğini de dile getirdi. Mourinho, Schalke 04 karşısında ilk 11'de Didier Drogba'ya görev vermişti. Alman ekibinin beraberliği yakalamasından sonra, son 15 dakikada oyuna giren Costa, etkili olamamış ve maç 1-1 sona ermişti.

Sayfa Yükleniyor...