"Emenike'yi korumak için çıkardım"

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, 1-0 kazandıkları Gaziantepspor maçında Emenike-Emre-taraftarlar arasında yaşanan gerginlikle ilgili konuştu.

NTV Spor 21.09.2014 - 22:43
"Emenike'yi korumak için çıkardım"

Fenerbahçe'nin penaltı sonrası kazandığı Gaziantepspor maçının ardından soruları yanıtlayan İsmail Kartal, Emenike'yi oyundan niye aldığını anlattı.
 
Kartal "Ben de futbol oynadım zaman zaman böyle gerginlikler olabilir, öfke olabilir, maçtan sonra oturulup konuşulur, birbirimize sarılırız. Sonra işimize bakarız. Bu tip olaylar dünyanın en büyük takımlarında oluyor olmaya devam edecek. Oyuncular bana güveniyor ben de onlara güveniyorum, onları çok seviyorum. Çok çalışıyoruz, her şeyin daha iyi olması için çalışıyoruz." dedi.
 
Zaten o anlarda oyuncu değiştirmeye hazırlandığını ve oyundan alma ihtimali olan futbolcular arasında Emenike'nin de bulunduğunu belirten İsmail Kartal  sözlerini şöyle sürdürdü: "Açık ve net konuşmam gerekirse ; bir hamle yapacaktım, düşüncelerim içinde Emenike, Kuyt, Diego birini çıkarmak vardı. Bir hamle yapacaktım, tercihimi o an gerginlik olunca Emenike'den yana kullandım. Hem oyuna müdahale etmek, hem Emenike'yi korumak için bu kararı verdim" 
 
"İKİ TAKIM DA KAZANABİLİRDİ"
Karşılaşmayı da değerlendiren Kartal "Hafta başından beri ben ve ekibim rakibi analiz ettik, zor geçeceğini biliyorduk. Maç her iki takım lehine de sonuçlanabilirdi. Biz kazandık, bunun için oyuncularımı tebrik ediyorum. Baktığınız zaman bu ligde her an her şey olabiliyor. Bunun olmaması için mücadele ettik. Gaziantep takımı iyi hazırlanmış, onları tebrik ederim, onlar da kazanabilirdi. İki takımın da pozisyonları vardı." diye konuştu.
   
"PENALTI POZİSYONUNU GÖRMEDİM"
Okan Buruk'un "penaltı değildi" şeklinde görüş belirttiğinin hatırlatılması üzerine ise Sarı-lacivertli çalıştırıcı, "Penaltı pozisyonunu daha izlemedim, ama unutulmasın ki bizim ilk maçımızda da penaltı verilmedi hatta o pozisyon kırmızı kartmış. Bütün kamuoyu böyle kabul etti. O gün biz de kaybedebilirdik. Biz hakemlerimize güveniyoruz, izlemediğim için bu pozisyon hakkında yorum yapmayacağım" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...