Nadal’ın kaptanı kadın: Gala Leon

İspanya Tenis Federasyonu, Davis Kupası Takım Kaptanı olarak kadınlar dünya sıralamasında 2000’de 27 numaraya kadar yükselmiş Gala Leon’u getirdi. Rafael Nadal’ın antrenörü Toni Nadal kararı eleştirdi

NTV Spor 23.09.2014 - 14:43
Nadal’ın kaptanı kadın: Gala Leon

İspanya Tenis Federasyonu, sportif direktörü Gala Leon'un Carlos Moya yerine Davis Kupası takımının kaptanlığına getirildiğini açıkladı. Gala Leon 22 Temmuz'da İspanya Tenis Federasyonu'nda sportif direktörlüğe atanan ilk kadın olmuştu. Şimdi de üst düzey tenis ülkelerinde Davis Kupası Takım Kaptanı ilk kadın olacak. Yakın dönemde Moldova, San Marino, Suriye ve Panama'da kadın kaptanlar vardı.

18 yıldır organizasyonun zirvesi olan Dünya Ligi'nde mücadele eden İspanya, son olarak Brezilya'ya yenilerek buradan 1.Lig'e düşmüştü. Brezilya karşısında ilk 100'deki 12 İspanyol tenisçiden 9'u çeşitli sebeplerle oynayamamıştı.

1998 ve 1999'da İspanya Şampiyonu olan Gala Leon, profesyonel kariyerinde 651 maç oynamış ve dünya sıralamasında 27 numaraya kadar yükselmişti.

Federasyonun kararı İspanya'da şaşkınlıkla karşılanırken Rafael Nadal'ın antrenörü ve amcası Toni Nadal, “Garip bir karar. Sözlerim maçoluk olarak değerlendirilmesin ama Gala Leon'un erkeklerin dünyasını, erkeklerin turunu ve Rafa dahil birçok oyuncuyu iyi tanıdığını düşünmüyorum. Gala'ya saygım büyük. Ama erkeklerin soyunma odası başka bir dünya. Federasyon Kupası'nda (kadınların milli takımları) erkek coach'lar oluyor. Ama bir erkek futbol milli takımında kadın antrenör düşünebiliyor musunuz? Bence Juan Carlos Ferrero veya o düzeyde bir erkek tenisçi daha doğru bir tercih olurdu” ifadesini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...