Sharapova ikinciliği kaptı!

Çin Açık Tenis Turnuvası’nda kazananlar belli oldu. Kadınlarda Maria Sharapova, Petra Kvitova’yı 2-1 mağlup etti ve dünya sıralamasında ikinciliğe yükseldi. Erkeklerde ise Tomas Berdych’e oyun dahi kaybetmeyen Novak Djokovic zafere ulaştı.

NTV Spor 06.10.2014 - 11:36
Sharapova ikinciliği kaptı!

Petra Kvitova ile Maria Sharapova'nın randevusunda kazanan Sharapova oldu. Kvitova'ya daha önce 2011 Wimbledon finalinde boyun eğen Rus tenisçi bu kez Çin Açık'ta zafere ulaştı.

İlk sete hızlı başlayan taraf Sharapova'ydı. Rakibinin hatalarını iyi değerlendiren Rus tenisçi seti 6-4 kazandı. İkinci setteyse ritmini artıran Petra Kvitova, Rus rakibini 6-2'yle geçti ve setlere eşitlik getirdi. Ancak finalde son sözü söyleyen Sharapova oldu. Final setini 6-3 kazanan Rus raket böylece bu sezonki dördüncü WTA şampiyonluğunu elde etti.

Bu yıl Fransa Açık'ta da şampiyon olarak kariyerinin beşinci grand slam zaferine imza atan Sharapova, Çin Açık'ın ardından dünya sıralamasında Simona Halep ve Petra Kvitova'nın önünde ikinci sıraya yükseldi.

Çin Masters'ta ise zafer dünya bir numarası Novak Djokovic'in oldu. Yalnızca 66 dakika süren maçta Sırp tenisçi, Tomas Berdych'i oyun vermeden 66 dakikada mağlup etti. Djokoviç böylece, Çin'de oynadığı turnuvalardaki galibiyet serisini 25 maça çıkardı.

Sayfa Yükleniyor...