Arada uçurum var!

BBC'nin İngiltere Premier Ligi'nde maç bilet fiyatlarıyla ilgili yapılan araştırmada ilginç bir gerçek ortaya çıktı. Buna göre; Arsenal taraftarları, takımlarının maçlarını izlemek için Barcelona ve Bayern Münih taraftarının hemen hemen 10 katı fazla para ödüyor.

NTV Spor 15.10.2014 - 16:46
Arada uçurum var!

BBC'nin İngiltere Premier Ligi'nde maç bilet fiyatlarıyla ilgili yapılan araştırmada ilginç bir gerçek ortaya çıktı. Buna göre; Arsenal taraftarları, takımlarının maçlarını izlemek için Barcelona ve Bayern Münih taraftarının hemen hemen 10 katı fazla para ödüyor.

İngiltere Premier Ligi'nde en pahalı maç izleyen taraftarlarlar Arsenal'e gönül verenler oldu. İngiliz devlet televizyonu BBC'nin araştırmasına göre; Arsenal'in en ucuz sezonluk kombine fiyatları Barcelona ve Bayern Münih'in hemen hemen 10 katı oldu.
Avrupa'da en yüksek bilet fiyatına sahip Arsenal, kombineleri en ucuz 1,014'e (Yaklaşık 3,600 Lira), en pahalı da 2.013 Pound'a (Yaklaşık 7.200 Lira) sattı.

Chelsea'nin en yüksek kombinesi ise 1.250 Pound (Yaklaşık 4.500 Lira) oldu. Bir başka Londra ekibi Tottenham Hotspur ise taraftara en yüksek kombineyi 1.895 Pound'dan (Yaklaşık 6.800 Lira) sattı.

Barcelona'nın en ucuz kombine kart fiyatının yaklaşık 375 Lira, Bayern Münih'in ise yaklaşık 395 Lira olduğu hatırlatılırken; bu fiyatın tüm 92 profesyonel İngiliz ekiplerinden daha az olduğu vurgulandı.

Alman devi Bayern Münih'in en yüksek kombine fiyatı 2,150 Lira olurken; son Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid ise taraftarlarına en pahalı kombineyi 5,275 Lira'dan satıyor. Bir başka İspanyol devi Barcelona'nın kombinelerine ise en yüksek 2,300 Lira'dan satın alınabiliyor.

REKOR MİLAN'DA
İtalya'da ise fiyatlar hemen hemen diğer Avrupa ülkeleriyle aynı seviyede. Juventus'un en düşük kombine kart fiyatları bin, en yüksek ise 3,600 olarak belirlendi. Son yıllarda tarihi başarılarının uzağında kalan Milan'ın maçlarını izlemek isteyenler, kombinelere en az 480 lira ödemek zorunda. Milano ekibine gönül verenler en yüksek kombine kartları almak istediğinde ise Avrupa'da en yüksek parayı ödemek zorunda. Kırmızı-Siyahlı taraftarlar, kulübün en yüksek kombine kartına sahip olmak için de 12 bin Lira ödemesi gerekiyor.

ÜLKEMİZDEKİ BİLET FİYATLARI
Beşiktaş 8. kategori ve en ucuz bölümün fiyatını 840 lira, 1. kategori ve en pahalı yeri ise 4.725 lira olarak satışa sunmuştu.
Sezon başında Fenerbahçe'nin en ucuz kombine bilet fiyatları 850, en pahalısı ise 8.200 olarak belirlendi. Galatasaray'ın en ucuz kombineleri 915 Lira, en pahalısı ise 5.517 liradan satılıyor. Dört büyükler içerisinde en düşük fiyatlara sahip takım ise Trabzonspor. Bordo-maviler, en ucuz kombineyi 400, en pahalıyı ise 4 bin liradan satıyor.

TERS ORANTI
Bu rakamlar baz alındığında, Avrupa ülkelerinin gayri safi yurtiçi hasılalarıyla bilet fiyatlarının doğru orantılı olduğu, Türkiye'de ise bunun ters orantılı olduğu gözler önüne seriliyor. Almanya'da kişi başına düşen gayri safi milli hasılası (GSYİH) 44.500, İngiltere'nin 39 bin, İtalya'nın 37 bin, İspanya'nın 33 bin dolar olurken; bilet fiyatları hemen hemen aynı fiyatta olan Türkiye'nin GSYİH'nin 10,500 dolarda kaldığı görülüyor.

Sayfa Yükleniyor...