Pistorius için 10 yıl hapis isteniyor!

Kız arkadaşını öldürmekten suçlu bulunan Güney Afrikalı sporcu Oscar Pistorius için 10 yıl hapis cezası istendi.

NTV Spor 17.10.2014 - 19:35
Pistorius için 10 yıl hapis isteniyor!

Olimpiyatlara katılan ilk paralimpik atlet olarak tarihe geçen ve kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı öldürmekle suçlanan Güney Afrikalı sporcu Oscar Pistorius için 10 yıl hapis cezası istendi.

Pretoria North Gauteng Yüksek Mahkemesi'nde görülen Pistorius davasının son duruşmasında Savcı Gerrie Nel, "ciddi bir dava olduğu" gerekçesiyle sanık atlete asgari 10 yıl ceza verilmesi gerektiğini söyledi.

Pistorius'un avukatı Barry Roux, atletin her şeyini kaybettiğini, psikolojik olarak yıkıldığını ve hapis yatmaması gerektiğini savundu. Savcı Nel ise atletin sorumsuzca tutumlarının karşılığını alması gerektiğini, aksi takdirde hukuksuzluk olacağını belirterek en az 10 yıl ceza alması yönünde görüş bildirdi.

Pistorius, geçen ay "dikkatsizlik sonucu meydana gelen adam öldürmekten" suçlu bulunmuştu. Güney Afrika'da "kusurlu cinayet" olarak da nitelenen bu suç, "şüphelinin öldürme niyeti taşımadığı, cinayetin kazaen işlendiği" anlamına geliyor.

Cinayetle suçlanan 27 yaşındaki atlet, 14 Şubat 2013'te "evine zorla giren birileri olduğunu düşünerek tuvaletinin kapısından ateş ettiğini ve o sırada kız arkadaşının orada olduğunu fark edemediğini" ileri sürmüştü.

Pistorious'un cezası 21 Ekim Salı kesinleşecek.

Sayfa Yükleniyor...