Yarış Avcı'nın, şampiyonluk Bostancı'nın

Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 7. yarışını Yağız Avcı kazandı. Ankara'da 4. sırada finiş gören Murat Bostancı ise kariyerinin ilk Türkiye Ralli Şampiyonluğu’nu ilan etti.

NTV Spor 20.10.2014 - 15:53
Yarış Avcı'nın, şampiyonluk Bostancı'nın

Türkiye Ralli Şampiyonası'nın yedinci yarışı olan 41. Hitit Rallisi, Tok Sport  takımından Yağız Avcı'nın birinciliği ile sonuçlandı. Castrol Ford Team Türkiye'den Orhan Avcıoğlu'nun ikinci sırada tamamladığı rallide, podyumun üçüncü basamağında Pegasus Racing'den Fatih Kara yer aldı ama asıl gülen, yarışı temkinli bir strateji ile 4. sırada tamamlayan Castrol Ford Türkiye Takımı'ndan Murat Bostancı-Onur Vatansever ikilisi oldu. Murat Bostancı, bu sonuçla sezonun bitimine 1 yarış kala kariyerinin ilk Türkiye Ralli Şampiyonluğu'nu ilan etti.

Böylece Murat Bostancı ve 1996 yılının şampiyonu Serdar Bostancı, Türkiye Ralli Şampiyonu olan ilk baba-oğul olarak tarihe geçtiler.

Takımlar klasmanında da şampiyonluğunu erkenden ilan eden Castrol Ford Team Türkiye Direktörü Serdar Bostancı, hem takım direktörü hem de baba olarak tarifsiz bir mutluluk içinde olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin yeni ralli şampiyonu Murat Bostancı ise "Ralli kariyerimde artık ‘Türkiye Ralli Şampiyonu' unvanını yer alıyor ve bunun benim için anlamı gerçekten çok büyük. Seneye çıtayı daha yukarılara çekebileceğimiz hatta yurt dışında da başarılı olacak çalışmalar içinde olmak istiyoruz" açıklamasını yaptı.

2014 Türkiye Ralli Şampiyonası 1-2 Kasım tarihlerinde düzenlenecek olan KKTC Rallisi ile sona erecek.

Sayfa Yükleniyor...