Başkan gitti, personel olarak dönüyor!

Vergi kaçakçılığı nedeniyle 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Uli Hoeness, Bayern Münih'e geri dönme planları yapıyor. Ancak efsane ismin Alman devine ilk etapta Başkan olarak değil, altyapıda personel olarak döneceği belirtiliyor.

NTV Spor 27.10.2014 - 13:28
Başkan gitti, personel olarak dönüyor!

Fatih Demireli – Almanya Futbolunun en büyük efsanelerinden Uli Hoeness, hayata dönüş yolunda önemli adımlar atıyor. 28,5 Milyon Euro vergi kaçırdığı nedeniyle 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Hoeness, Haziran ayından beri Almanya'nın güneyinde bulunan Landsberg am Lech cezaevinde hüküm giyiyor.
 
GÜNDÜZ ÇALIŞACAK GECE CEZAEVİNE GERİ DÖNECEK
Aldığı ceza sonrası Bayern Münih'teki Başkanlık görevinden istifa eden Hoeness, bugünlerde eski kulübüne dönme planları yapıyor. Ancak Hoeness'in Bayern'e ilk etapta yönetici olarak değil, personel olarak döneceği belirtiliyor. Almanya'da yürürlükte olan uygulamalara göre, bir mahkum cezasının önemli bir kısmını çektikten sonra şartlı serbest bırakılabiliyor. İyi hali göz önünde bulunduran mahkum, dışardaki hayatında gelirini sağlayacak bir işi olduğunu ispatlayabilirse gün içerisini cezaevinin dışında, sadece geceleri cezaevinde geçirebiliyor. Mahkuma daha sonra haftasonlarını da tamamen cezaevinin dışında geçirmesine izin veriliyor.
 
BAYERN İÇİN İLK DEĞİL
Bu haktan yararlanmak için harekete geçen Hoeness, Bayern Münih'in altyapısında görev yapmak için kolları sıvadı. "Böyle bir planımız var, Hoeness kendi isteği ile altyapıda çalışmak istiyor" açıklamasını yapan Bayern Münih Başkanı Karl Hopfner, bu doğrultuda çalışmaların başladığını doğruladı. Benzer bir uygulamayla eski futbolcusu Breno'yu da gündüzleri cezaevinden kurtaran Bayern yönetimi, evini kundaklayan ve ceza alan Brezilyalı futbolcuya yine altyapıda yardımcı antrenör olarak görev vermişti.
 
Hoeness'e bir personel sözleşmesi verileceğini açıklayan Bayern Münih'in Finans Direktörü Jan-Christian Dreesen, bu sözleşmesinin kısa sürede hazır olacağını açıkladı. Hoeness'in göreve Ocak 2016'da başlayacağı bekleniyor. Uzun yıllar Bayern Münih'te futbolculuk ve idarecilik yapan Hoeness'in cezasının bitiminden sonra tekrar Başkan olmak için aday olmak istediği biliniyor.


 

Sayfa Yükleniyor...