Anadolu Efes'in konuğu Zalgiris

Anadolu Efes, THY Euroleague'de A Grubu maçında bugün Litvanya'nın Zalgiris Kaunas ekibini konuk edecek.

NTV Spor 29.10.2014 - 13:05
Anadolu Efes'in konuğu Zalgiris

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma saat 19.30'da başlayacak.

THY Euroleague'de ilk maçında evinde Rusya'nın Unics Kazan takımını 82-76, ikinci maçında da deplasmanda İtalya'nın Dinamo Banco di Sardegna ekibini 82-75 mağlup eden Anadolu Efes, grupta averajla lider durumda bulunuyor. Grupta bir galibiyet ve bir mağlubiyeti olan Kaunas Zalgiris ise averajla üçüncü sırada yer alıyor.

ÖZERHUN: ZAFERLE AYRILMAK İSTİYORUZ
Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun, taraftarlarının da desteğiyle Zalgiris Kaunas karşısından galibiyetle ayrılmak istediklerini söyledi.

Özerhun, THY Euroleague'de ilk iki haftayı kayıpsız geçtiklerini belirterek, "İlk iki haftada daha önce Avrupa arenasında hiç karşılaşmadığımız takımlarla mücadele ettik. Bu haftadan itibaren daha önceden tanıdığımız ve Avrupa tecrübesi olan ekipler ile maçlarımız başlıyor. Hep altını çizdiğim gibi hedeflerimiz için ilk turu en az kayıpla geçmeliyiz. Özellikle evimizde maç kaybetmek istemiyoruz. Zalgiris Kaunas gibi Litvanya ekolünün en önemli temsilcilerinden birini konuk edeceğiz. Zalgiris son haftalarda çok formda bir ekip, Avrupa tecrübesi olan deneyimli oyuncuları var. İnanıyorum ki muhteşem taraftarımız bizi yalnız bırakmayacak. Onların da müthiş desteği ile üçüncü maçımızdan da zaferle ayrılmak istiyoruz" diye konuştu.

IVKOVIC: HIZLI HÜCUM SAVUNMASINI İYİ YAPMALIYIZ
Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, karşılaşmaya çok iyi hazırlanmaları gerektiğini dile getirdi.

Tecrübeli antrenör, Zalgiris Kaunas karşılaşmasının 6 gün içinde oynayacakları üçüncü maç olacağını vurgulayarak, "Zalgiris Kaunas, Anadolu Efes gibi genç ve yetenekli oyuncuları ile Avrupa Ligi'nin en pozitif takımlarından biri. İlk hafta Real Madrid'e kaybettiler ama maçın ilk yarısını kontrol altında tuttular. İkinci haftada ise Nizhny Novgorod karşısında rahat bir galibiyet elde ettiler. Bu maça çok iyi hazırlanmalıyız. Lasme'nin belinde bir problem var, Saric'in de TOFAŞ maçında ayak bileği burkuldu. Sağlık ekibimiz oyuncularımız için çok yoğun bir çalışma içinde. Çok zorlu geçen bir haftadayız" değerlendirmesinde bulundu.

Anadolu Efes'in tecrübeli oyuncularından Stephane Lasme ise Zalgiris Kaunas maçının kendileri için büyük öneme sahip olduğunu anlatarak, "Bu karşılaşma ile birlikte evimizdeki ikinci maçımıza çıkacağız. Taraftarlarımızın önünde kazanmaktan başka bir düşüncemiz yok. Bu maçtan da galip ayrıldığımız takdirde arka arkaya üç maç kazanmış olacağız. Bu da kendimize olan güveni perçinleyecektir" ifadelerini kullandı.

 

Sayfa Yükleniyor...