Raonic, Federer'i bir yendi, pir yendi!

Paris Masters’ta Federer’i 7-6, 7-5 ile deviren Milos Raonic, efsane ile 7. maçında ilk galibiyetini aldı. Kanadalı raket, David Ferrer'in çeyrek finalde kaybetmesinin ardından ATP finallerinde oynama hakkı kazandı.

NTV Spor 31.10.2014 - 22:37
Raonic, Federer'i bir yendi, pir yendi!

Çeyrek final mücadelesinde hiç servisin kırılmadığı ilk set tie-break'e uzadı. Tie-break'te Federer'in iki kere üst üste servisini kırmayı başaran Raonic, seti 7-6 kazanmayı başardı.

İkinci sette ise servis oyunlarında başarılı bir performans gösteren Kanadalı tenisçi Milos Ranoic, Roger Federer'in bir kere servisini kırarak seti 7-5 kazandı.

23 yaşındaki Raonic, 17 Grand Slam zaferi bulunan tenis efsanesi rakibine karşı daha önceki 6 maçını da kaybetmişti ama Paris Masters'ta 21 ace attı, servisinde 24 oyun ve bir tie-break'te sadece 15 puan verdi. Kanadalı genç raket, böylece ATP finallerinde oynama hakkı kazandı. Raonic, Ferrer yarı final göremediği için Londra biletini cebine koymuş oldu.

Wimbledon yarı finalisti Raonic, Federer'in 14 maçlık galibiyet serisine de son verdi. İsviçreli, maç boyu sadece bir kez, ikinci setin 10. oyununda servis kırma şansı yakaladı. Raonic'in yanıtı ace oldu. Yetmedi, 11. oyunda servis kırıp 12'ncide de maçı bitirdi.

5 numaralı seribaşı Thomas Berdych, Kevin Anderson'ı 6-7 (4/7), 6-4, 6-4 ile geçerek yarı finale kalırken Londra'da oynamayı da garantiledi. Berdych, yarı finalde Raonic ile karşılaşacak.

Turnuvada üçüncü yarı finalist ise, çeyrek finale kalarak Londra'da oynamayı garantileyen İskoç Andy Murray'i deviren Novak Djokovic oldu. 1 numaralı seribaşı, Murray karşısında 1 saat 41 dakikada 7-5, 6-2 kazandı.

Son yarı finalist ise Kei Nishikori oldu. Japon tenisçi, İspanyol rakibi David Ferrer'i ilk setini 6-3 kaybettiği mücadelede geri dönüş yaparak 2-1 mağlup etti ve yarı finalde Djokovic'in rakibi oldu. Nishikori aynı zamanda bu galibiyetle ATP Finalleri'nde yer almayı da garantilemiş oldu.

Sayfa Yükleniyor...