42 sayfalık rapora büyük tepki!

FIFA etik komitesinin 2018 ve 2022 dünya kupası ile ilgili hazırladığı 42 sayfalık rapor, Almanya ve İngiltere'de büyük tepki çekti. İki ülkenin önemli futbol adamları, raporun tüm detaylarıyla yayınlanmaması halinde UEFA'nın FIFA'ya desteğini çekebileceğini belirtti.

NTV Spor 17.11.2014 - 14:22
42 sayfalık rapora büyük tepki!

Bağımsız FIFA etik komitesi, 2018 ve 2022 dünya kupalarının Rusya ile Katar'a verilmesiyle ilgili yapılan oylamada herhangi bir rüşvet iddiası olup olmadığını araştırıyordu. Bir süredir çalışmalarını sürdüren komite, elde ettiği bulguları, 42 sayfalık bir rapor halinde geçtiğimiz hafta kamuoyuna açıkladı. FIFA Etik Kurulu, Katar'ın ev sahipliği hakkını almak için usulsüzlük yaptığı yolunda herhangi bir bulguya rastlanmadığını duyururken, İngiltere'nin 2018 oylamasında Trinidad-Tobagolu üye Jack Warner'ın oyunu kazanmak için büyük çaba sarfettiğini öne sürmüştü.
 
Raporun yayımlanmasının ardından hem Almanya hem de İngiltere'den iki önemli açıklama geldi. Aynı zamanda Borussia Dortmund başkanlığını yürüten Alman Futbol Ligi Başkanı "Reinhard Rauball", etik komitesinin raporunun tüm detaylarıyla yayımlanmaması halinde UEFA'nın 54 üye ülkesinin FIFA'ya desteğini çekeceği değerlendirmesinde bulundu. Kicker'e konuşan Rauball, "FIFA, futbol kamuoyu önünde kredisini yeniden kazanmak istiyorsa tüm raporu yayınlamalı. Aksi takdirde UEFA, FIFA ile olan bağlarını koparır" ifadesini kullandı. FIFA etik komitesi, geçtiğimiz hafta raporun tüm detaylarıyla kamuoyuyla paylaşılmayacağını açıklamıştı.

Almanya'da Rauball'ın gösterdiği tepkiye benzer bir çıkış da İngiltere Futbol Federasyonu eski başkanı David Bernstein'dan geldi. FIFA'nın Sepp Blatter önderliğinde totaliter bir rejimle yönetildiğini dile getiren Bernstein, UEFA üyesi ülkelerin FIFA'dan desteğini çekmesi gerektiğini söyledi. İngiltere Futbol Federasyonu eski başkanı, yapılacak en etkili protesto yönteminin Avrupa ülkelerinin 2018 Dünya Kupası'na katılmama fikrini benimsemesi olabileceğini sözlerine ekledi.

Sayfa Yükleniyor...