Bir yeniden doğuş hikayesi!

İtalya'da bir ‘yeniden doğuş hikayesi’ yaşanıyor... 9 ay boyunca kanser tedavisi gören 26 yaşındaki Francesco Acerbi, önce takımı Sassuolo'da ilk 11'in değişilmezi oldu daha sonra gösterdiği performansla İtalya Milli Takımı’na çağrıldı.

NTV Spor 18.11.2014 - 12:11
Bir yeniden doğuş hikayesi!

Serie A ekiplerinden Sassuolo'da forma giyen Francesco Acerbi kansere karşı verdiği savaşı kazandı ve 9 aylık tedavi sürecinin ardından sahalara geri döndü. Bu sezon ligde 6 maçta forma giyen 26 yaşındaki defans oyuncusu, ilk kez milli takıma çağrılmanın gururunu da yaşadı.

Acerbı, İtalya'nın Arnavutluk ile oynayacağı hazırlık maçının kadrosuna dahil edilmesinin ardından yeniden doğduğunu söyledi ve ekledi; “Hayatımda bir adım daha attım ve çok mutluyum. Ligde Sampdoria ile oynadığımız ilk maçta başarılı olacağımı bilmeme rağmen bu kadar uzun süreden sonra sahaya çıkacağım için biraz gergindim. Parma'ya attığım gol ise performansımı taçlandırdı ancak yine de milli takıma çağrılmayı beklemiyordum. Bu durum bana her zaman çalışmam ve tetikte olmam gerektiğini hatırlattı. Gördüğüm tedavi yeniden doğuşumun anahtarı oldu. Bu süreçte birçok şeyin farkına vardım, yanlışlarımı ve doğrularımı daha net görebildim.”

Francesco Acerbi, geçtiğimiz sezon aralık ayında kanser teşhisi konana kadar 13 maçta forma giyebilmişti.

9 aylık tedavi sürecini atlatan 26 yaşındaki futbolcu, bu sezon ilk kez 21 Eylül'de oynanan Sassuolo-Sampdoria maçında ilk 11'de sahaya çıkmıştı.

 

Sayfa Yükleniyor...