Aday ülkelere kolaylık geliyor!

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, yeni bir reform paketi hazırladı. Paket onaylandığı takdirde; oyunlara ev sahipliği yapmak artık daha cazip hale getirilecek ve oyunlar tek bir şehir yerine ülkenin birkaç şehrinde yapılabilecek.

NTV Spor 19.11.2014 - 16:15
Aday ülkelere kolaylık geliyor!

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, oyunlara ev sahipliği yapmak isteyen ülkelere kolaylıklar getirmeye hazırlanıyor. Başkan Thomas Bach tarafından açıklanan ve önümüzdeki ay komite üyelerinin oylarına sunulacak yeni reform paketine göre; oyunlar sadece tek bir şehirde değil, ülkenin farklı kentlerinde yapılabilecek. 40 maddelik reform paketine göre; olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapmak artık daha ucuz, daha kolay ve daha cazip hale getirilecek.

Komite Başkanı Thomas Bach'ın konu ile ilgili açıklamaları şu şekilde: "40 maddelik listeyi, yapbozun parçaları olarak görmek lazım. Yapboz tamamlandıktan sonra resmin tamamına baktığınızda olimpiyat oyunlarının sporu halkla ne kadar iyi bir şekilde buluşturabildiğini ve sporun birleştirici özelliğini daha net bir görebileceksiniz. Bazı değişiklikleri, başarılı olduğunuz zaman yapmanız gerekir. Hem Londra'da hem de Soçi'de oyunları başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Değişiklikleri hayata geçirmek için doğru zamanda olduğumuzu düşünüyorum"

Bach'ın paylaştığı yeni öneri paketine göre; IOC, üye ülkelerden artık çok kapsamlı bir bütçe istemeyecek. Uluslararası Olimpiyat Komitesi geçtiğimiz yıllarda aday şehirlerden altyapı, ulaşım, konaklama ve bütçe konusunda birçok talepte bulunuyor ve bu nedenle beklentileri karşılayamayan birçok ülke, oyunlara ev sahipliği yapma hakkını elde edemiyordu.

Sayfa Yükleniyor...