Valerie Adams, '4 yıl'ı az buldu

Dünya ve olimpiyat şampiyonu atlet, Valerie Adams, doping cezalarının yetersiz olduğunu savundu. Adams, doping yaptığı tespit edilen atletlerin, ömür boyu men cezası alması gerektiğini söyledi.

NTV Spor 21.11.2014 - 14:35
Valerie Adams, '4 yıl'ı az buldu

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği, artan doping vakalarının önüne geçmek için, 1 Ocak 2015'ten itibaren, dopingli çıkan atletlerin, 2 yıl yerine 4 yıl men cezası alacağını açıklamıştı. Ancak kadınlar gülle atmada Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu Atlet, Valerie Adams, bu cezanın yetersiz olduğunu, dopingli atletlerin ömür boyu men cezası alması gerektiğini savundu. Adams, "Bir kez doping yapan yine yapar. İki yıl ya da dört yıl fark etmez. Doping yapanların atletizmden ömür boyu uzaklaştırılması gerekiyor" diye konuştu.

Adams, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda Natalya Ostapçuk'un ardında kalmış, daha sonra Ostapçuk'un doping yaptığı ortaya çıkmıştı.

Dopinge tepki gösteren bir başka atlet de Alman Robert Harting oldu. Harting, bu sezon 100 ve 200 metrede en iyi dereceyi yapan ancak 2001 ve 2006 yıllarında doping testi pozitif çıkan sprinter Justin Gatlin'in, yılın atleti ödülüne aday gösterilmesine karşı çıktı. Harting, bu yüzden Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin ödül için açıkladığı 10 kişilik listeden adının silinmesini istedi.

Sayfa Yükleniyor...