"Geliştirmemiz gereken yönlerimiz var"

Borussia Dortmund'u 2-0 mağlup eden Arsenal, Şampiyonlar Ligi'nde üst üste 15. kez 2. tura çıkma hakkını elde etti. Ancak menajer Arsene Wenger’e göre; takımın hala gelişmesi gereken yönleri var.

NTV Spor 27.11.2014 - 16:11
"Geliştirmemiz gereken yönlerimiz var"

Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın da bulunduğu D Grubu'nda Borussia Dortmund ve Arsenal adlarını son 16 takım arasına yazdırmayı başardı.

Bu başarı; Londra kulübü için aslında çok da yabancı değil. Arsenal, Şampiyonlar Ligi'nde üst üste 15. kez 2. tur bileti almaya hak kazandı. Ancak Arsenal Menajeri Arsene Wenger'e göre; artık hedef daha büyük olmalı... Takımın ilerleyen dönemde gelişme göstermesi gerektiğini vurgulayan Fransız menajer; 2. turda eşleşmek istemeyecekleri 3-4 takım olduğunu belirtti.

Wenger, "15 yıldır üst tura kalmak hiç kolay değil. Bundan dolayı çok gururluyum. Son 5-6 yılda Şampiyonlar Ligi 2. turunda hep karşılaşmayı arzu etmediğimiz rakiplerle eşleştik. Bu nedenle kura çekimine başka birini göndererek başlayabiliriz. Sonrasında da takım olarak daha çok gelişme göstermeliyiz. Dortmund maçında ortaya koyduğumuz cesaretle birlikte; sakat oyuncularımızın da takıma katılımıyla 2. turda başarılı olmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

UEFA'nın Şampiyonlar Ligi torbalarıyla ilgili yeni bir düzenleme yapması nedeniyle Arsenal'in önümüzdeki sezon 1. torbada yer alması zor görünüyor. UEFA'nın yaptığı değişikliğe göre; 1. torbada bundan böyle sadece lig şampiyonları ve Devler Ligi şampiyonu yer alacak. Arsenal ise 12 haftası geride kalan Premier Lig'de lider Chelsea'nin 15 puan gerisinde 8. sırada yer alıyor.

Sayfa Yükleniyor...