11 Aralık’ta liderlik için!

Trabzonspor grupta son maçını Varşova’da Legia ile oynayacak; kazanırsa grubu ilk sırada bitirecek

NTV Spor 27.11.2014 - 22:54
11 Aralık’ta liderlik için!

Metalist Kharkiv'i 3-1 yenen Trabzonspor, grup lideri Legia Varşova'nın Lokeren'e yenilmesiyle L Grubu'nu ilk sırada bitirme iddiasını tazeledi. Grupta son hafta maçları 11 Aralık'ta oynanacak.

Trabzonspor Lokeren'e ikili averajda üstün olduğu için Metalist-Lokeren maçının bir anlamı yok. Ama Varşova'daki Legia-Trabzonspor karşılaşması grubu lider bitirecek takımı belirleyecek.

Legia 12; Trabzonspor ise 10 puanda. Bordo-mavililer, Varşova'da kazanırsa gruptan ilk sırada çıkacak; beraberlik veya yenilgi halinde ikinci olacak. Avrupa Ligi'nde gruplardan çıkan 24 takım ve Şampiyonlar Ligi'nin 8 üçüncüsü Avrupa Ligi'nde 1/32 turunda eşleşiyor. Aynı ülke takımları birbirlerine düşmüyor.

Avrupa Ligi grup birincileri ve Şampiyonlar Ligi üçüncülerinin en iyi dördü bir torbaya giriyor ve ikinciler ya da Şampiyonlar Ligi'nden gelen diğer üçüncülerin yer aldığı torbadan takımlarla eşleşiyor.

İlk torbadakiler ilk maçı deplasmanda oynuyor. Dolayısıyla liderlik, kağıt üzerinde daha kolay bir kura ve ikinci maçı evinde oynama gibi iki avantaj sağlıyor. Aynı gruptan çıkan takımlar birbirleriyle eşleşemiyor.

Sayfa Yükleniyor...