La Liga'da 13. hafta heyecanı!

La Liga'da gözler 13. haftaya çevrildi. Lider Real Madrid'in, Malaga'ya konuk olacağı haftada, takipçisi Barcelona, Valencia deplasmanında zorlu bir sınav verecek. 3. sırada bulunan son şampiyon Atletico Madrid ise Deportivo'yu ağırlıyor.

NTV Spor 28.11.2014 - 12:43
La Liga'da 13. hafta heyecanı!

Real Madrid, Malaga deplasmanına rekor için çıkacak. Atletico Madrid karşısında aldığı yenilgiden bu yana, tüm maçlarını kazanan eflatun-beyazlılar, Malaga'yı da yenmesi halinde, galibiyet serisini 16 maça çıkararak kulüp rekoru kıracak. Son 15 maçında tam 57 kez fileleri havalandıran Real Madrid çok formda görünüyor. Takımın en golcü ismi Cristiano Ronaldo ise ilk 12 haftada 20 gole ulaşmış durumda.

Haftanın maçı Valencia ile Barcelona arasında. Sezona çok iyi girdikten sonra, son haftalardaki puan kayıpları ile zirvenin 6 puan gerisine düşen Valencia'nın, 2 puan farkla 2. sıradaki Katalan devi karşısında neler yapacağı merakla bekleniyor. Barcelona'nın yıldızı Lionel Messi maça, La Liga ve Şampiyonlar Ligi tarihinin en golcü oyuncusu unvanlarıyla çıkacak. APOEL ile oynanan Şampiyonlar Ligi maçında, Barcelona formasıyla ilk golünü atan Luis Suarez de takıma artık iyice alışmış görünüyor. Teknik direktör Luis Enrique de iddialı. Messi, Neymar ve Suarez'in birbiriyle çok iyi anlaştığını belirten Enrique, savunmada biraz daha dikkatli olmaları halinde, yenilmesi çok zor bir takım haline geleceklerini savundu.

Lider Real Madrid'i 4 puan gerisinden takip eden son şampiyon Atletico Madrid, düşme hattındaki Deportivo la Coruna'yı konuk edecek. Atletico, Real Sociedad karşısında aldığı yenilgiden sonra, önce ligde Malaga; ardından da Şampiyonlar Ligi'nde Olympiakos'u yenerek, zirve yarışından kopmayacağını bir kez daha gösterdi. Teknik direktör Simeone, yeni oyuncuların takıma uyum süreçlerinin son bulduğunu ve bundan böyle çok daha iyi olacaklarını söylüyor.

Real Sociedad'ın yeni teknik direktörü David Moyes ise geçen haftaki golsüz Deportivo beraberliğinin ardından, Elche karşısına, takımıyla ilk galibiyetini almak için çıkacak.

Sayfa Yükleniyor...