"Maçın hakkı skora yansıdı"

İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında 0-0 berabere kaldıkları Bursaspor maçının ortada geçtiğini söyledi.

NTV Spor 28.11.2014 - 23:14
"Maçın hakkı skora yansıdı"

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Avcı, iki gün önce babasını kaybeden teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'na başsağlığı dileklerini ileterek, "Kendisine ulaşamamıştım. Aynı zamanda Galatasaray teknik direktörü oldu. Çok sevdiğim meslektaşıma yeni görevinde başarılar diliyorum" dedi.

Bursaspor'un, ilk 11 haftada karşılaştıkları en iyi ekiplerden biri olduğunu aktaran Avcı, şunları dile getirdi:

"Bursaspor, her şeyden olan bir takım. Oyuna çok baskılı başlıyorlar. Top tutan oyuncuları ve hareketli kenar oyuncuları var. Bekleri destek veriyor. Orta sahasındaki üçlü devamlı baskı yapıyor. Saha içinde bir düzeni olan bir ekip. Maçın ilk 15 dakikası beklediğimiz gibi baskılı başladılar. O arada topa sahip olamadık. Düşen topları Bursaspor aldı. Ondan sonra adım adım devreye girdik. Mossoro'yla bulduğumuz her doğru pasta problem çözmeye başladık ve pozisyonlara girdik. İlk yarıda iki takımın da direkten dönen şutları vardı."

Abdullah Avcı, Bursaspor'un ikinci yarıya da baskılı başladığını vurgulayarak, "İkinci devrede final pası çıkaramama veya girdiğimiz pozisyonları sonuçlandıramama gibi bir sorunumuz vardı. Rakipten 1-2 tane fazla pozisyona girdik. Çok pozisyon vermedik. Bence gol hariç iyi bir maç oldu. Gelişen bir takımız. İlk 11 haftanın 7'sinde gol yemedik. Final pasları ve gol vuruşlarını geliştirirsek birkaç adım yukarıda olabiliriz. İki takımı da tebrik ediyorum. Beraberlik ortada gibi gözüken bir sonuçtu" diye konuştu.

Deneyimli teknik adam, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nın zemininin bıçak sırtında olduğunu aktararak, "Beşiktaş'ın oynamasıyla sahanın durumunun alakası yok. Stadımız bu sene yapıldı. Stadın güneş ve rüzgarı sağlıklı bir şekilde alamamasından kaynaklanan sorunlar var. Bununla ilgili çalışmalar yapılıyor" ifadelerini kullandı.

Aralık ayında statta 6-7 maçın oynanacağını belirten Avcı, "A2 takımımız da burada oynuyor. Ziraat Türkiye Kupası da başlıyor. Bu ay burada 6-7 maç var. Sahamız bıçak sırtında gidiyor. Aralık ayını sağlıklı geçirirsek, önümüzdeki sene güneş enerjisi ve havalandırma ile ilgili çalışmalar yapılacak. Bir an önce sahamızı bıçak sırtı durumdan kurtarmamız gerek" değerlendirmesinde bulundu.

Abdullah Avcı, "Trabzonspor veya Bursaspor'un dışında yakın zamanda Anadolu'dan bir şampiyonun çıkacağını düşünüyor musunuz?" şeklindeki soru üzerine, "Özellikle 3 büyük kulüp, yeni yapılanan Trabzonspor ve Bursaspor bu yarışın içinde olacaktır. Onların arasına bir takımın girebileceğini düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...