Mourinho’dan Finansal Fair Play eleştirisi!

Chelsea Menajeri Jose Mourinho finansal fair play kurallarına eleştiriler getirdi. Mourinho, kuralların köklü bir geçmişe sahip büyük kulüplerin rakipleriyle aralarındaki farkı açmasına yaradığını öne sürdü.

NTV Spor 02.12.2014 - 14:27
Mourinho’dan Finansal Fair Play eleştirisi!

UEFA'nın uygulamaya soktuğu finansal fair-play kurallarına karşı Real Madrid, Barcelona ve Manchester United gibi kulüpler bu yaz da yüzlerce milyon euro harcadı.

Bazı kulüpler finansal fair play kıskacında kalırken, özellikle büyük kulüplerin özgürce harcama yapması, UEFA'ya yönelik eleştirileri de beraberinde getirdi. UEFA'yı eleştirenlerden biri de Chelsea Menajeri Jose Mourinho...

Finansal fair play kurallarının tüm kulüplerin eşit şartlarda mücadele etmesi için getirildiğini hatırlatan Mourinho, "Ancak şu anda durum bunun tam tersi... Finansal fair play kuralları, Real Madrid, Barcelona ve Manchester United gibi köklü kulüplere rakipleri karşısında haksız avantaj sağlıyor. Uzun yıllardır süregelen başarıları sayesinde büyük maddi imkanlara sahip bu kulüpler, istediği oyuncuları alabilirken, yeni gelişmekte olan kulüpler UEFA kriterlerine takılıyor" dedi.

Mourinho'nun yeni bir kulüp olarak tanımladığı Chelsea, sezon öncesi Diego Costa ve Cesc Fabregas gibi oyuncuları kadrosuna katmak için David Luiz, Romelu Lukaku ve Demba Ba ile yollarını ayırmak zorunda kalmıştı.

Sayfa Yükleniyor...