"Kazanmayı bildik"

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, son dakikalara 6 sayı geride girdikleri Türkiye Basketbol Ligi'nde oynadıkları Royal Halı Gaziantep maçını, 80-74 kazanmayı bildiklerini söyledi.

NTV Spor 07.12.2014 - 21:10
"Kazanmayı bildik"

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, şampiyonluk yarışındaki rakiplerinin puan kaybettiğini vurguladı.

Ataman, yaptığı açıklamada, "Şampiyonluk yolundaki rakiplerimizin puan kaybettiği bir haftada, zor da olsa Gaziantep gibi ligin tehlikeli ve sürpriz sonuçlara imza atan bir takımını yenmemiz, bizim açımızdan çok pozitif" dedi.
     
Zor ve yorucu bir dönem geçirdiklerini kaydeden Ergin Ataman, "Cuma akşamki olağanüstü mücadeledeki kaybımız, bizi hem fizik hem mental olarak oldukça yordu. Ancak bugün maçın ilk 25 dakikasında çok iyi basketbol oynadık. Fakat daha sonra yorgunluk ve dar rotasyon sebebiyle duraksadık. Orada da Williams ve Higgins'in attığı 3 sayılık basketlerle maçın temposunu onlara verdik. Fakat son 4 dakikaya 6 sayı geride girip, maçı kazanmayı bildik" diye konuştu.
     
Ataman, yeni transfer Young'ın performansıyla ilgili olarak "Young'ın vereceği katkı çok önemliydi. Kalitesini biliyorduk ama takıma uyumu önemliydi. Doğru iş yaptığımızı ve aradığımız tarzda bir oyuncuyu takıma dahil ettiğimizi gördük" ifadelerini kullandı.
     
Ergin Ataman, dinlenmeye zamanlarının olmadığını, yarın sabah THY Euroleague'de 10 Aralık Çarşamba günü deplasmanda Neptunas ile oynayacakları maç için Litvanya'ya gideceklerini ve orada çok kritik bir maç oynayacaklarını sözlerine ekledi.

DEDAS: BASİT HATALARLA MAÇI KAYBETTİK     
Royal Halı Gaziantep Yardımcı Antrenörü Stefanos Dedas ise çok iyi bir maç çıkardıklarını belirterek, "Maç sonundaki hatalarımız sonucu belirledi. Maçın sonunda 6 sayı öndeyken, basit hatalarla maçı kaybettik. Dışarıdan kazanmaya korktuk gibi gözüktük. Önümüzdeki hafta oynayacağımız maçı mutlaka kazanmamız gerekiyor" diye konuştu.
     

Sayfa Yükleniyor...