İşte Radwanska'nın yeni antrenörü!

Kadınlar tenisinin efsanevi isimlerinden Navratilova, 2014 sezonunu dünya 6'ncısı olarak bitiren Radwanska'nın antrenörlüğünü yapacak.

NTV Spor 09.12.2014 - 12:35
İşte Radwanska'nın yeni antrenörü!

Navratilova, Radwanska'nın yeni antrenörü oldu.

Kazandığı 167 tekler turnuvasıyla "en fazla şampiyonluk yaşayan kadın tenisçi" unvanının sahibi Martina Navratilova, sezonu kadınlar dünya sıralamasının 6'ncı basamağında bitiren Polonyalı tenisçi Agnieszka Radwanska'nın antrenör takımına katıldı.
     
Ivan Lendl'ın Andy Murray'e, Boris Becker'in de erkekler dünya 1 numarası Novak Djokovic'e antrenörlük yapmasından sonra 14 tekler şampiyonluğu bulunan 25 yaşındaki kadın raket Agnieszka Radwanska'da Martina Navratilova'yla çalışma kararı aldı.
     
Polonyalı tenisçi, kişisel internet sitesinden yaptığı açıklamada, 18'i teklerde 59 "grand slam" şampiyonluğu bulunan, tekler ve çiftlerde dünya 1 numarası olmayı başaran ve kazandığı 167 tekler turnuvasıyla "en fazla şampiyonluk yaşayan kadın tenisçi" unvanının sahibi Martina Navratilova'nın mevcut koçu Tomasz Wiktorowski ile beraber antrenörlüğünü üstleneceğini duyurdu.
     
58 yaşındaki Çekoslovakya doğumlu ABD'li Navratilova, önemli bir antrenörlük deneyimini yaşayacağı için heyecan duyduğunu belirterek, "Geçen gece, turnuva temposuna döneceğimi düşünmekten pek uyuyamadım. Agnieszka, işbirliği yapmak isteyip istemeyeceğimi sorduğunda çok memnun oldum. Bir an önce işe koyulmak için sabırsızlanıyorum" ifadelerini kullandı.
     
"Grand slam"lerdeki en önemli başarısını, 2012'de Wimbledon finaline yükselerek elde eden Radwanska ise efsanevi tenisçiyle çalışacak olmaktan duyduğu mutluluğu, "O idolüm ve kendisiyle çalışmak benim için onur. Başarıları zaten ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu anlatıyor. Umarım tecrübesinden yararlanabilirim. Bir 'grand slam' kazanmak istiyorum. Bu yüzden Martina gibi birinin varlığı benim için büyük avantaj olacak" sözleriyle anlattı.

Sayfa Yükleniyor...