Yanal'dan Bursa ve Karabük'e tepki!

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, 3-2 kazandıkları Çaykur Rizespor maçı sonrası düzenlenen basın toplantısında, Bursaspor ve Karabükspor'a yüklendi.

NTV Spor 15.12.2014 - 23:16
Yanal'dan Bursa ve Karabük'e tepki!

Teknik heyet değişiminin yeşil-mavili takıma olumlu katkı yaptığını ifade eden Yanal, "Çaykur Rizespor yüksek tempoda bir maç ortaya koydu. Rakipteyken topun peşinden koştuk ama bir taraftan da maçı kazandık" dedi.

Yanal, bazı futbolcularının oyuna ağırlığını koyması ve yaratıcılıklarını kullandığını söyleyerek, "Trabzonspor'un top rakipteyken yumuşak oynamaması lazım. Bu gelişimi sağlayacak oyuncularla oynamak gerekiyor. Bir taraftan oyuncularımız 3 hedefi birlikte kovalıyor. Çarşamba-Pazar oynuyorsunuz bir an önce bu değişimi sağlamak gerekiyor. En kısa sürede 3'ü ligde, 1'i kupada iyi oynayarak devreyi sağlıklı bir şekilde tamamlamak gerekiyor" diye konuştu.

BURSASPOR VE KARABÜK'E KART TEPKİSİ
Yanal, önümüzdeki haftaki rakiplerinden Bursaspor'un Kardemir Karabükspor ile oynadığı karşılaşmada her iki takımın oyuncularının bilerek kart görmesini etik yönden nasıl değerlendirdiğiyle ilgili bir soruyu yanıtlarken, "Hangi maç olursa olsun bizimle ya da başkasıyla oynasınlar, bu tasvip edilen bir şey değil. Oyunun doğal akışı ne gerektiriyorsa onu yapmak gerekiyor, talimatlar da çok açık. Talimatlarda böyle bir kanıya varma halinde bile müsabakadan uzaklaştırma sayısı zaten belirtilmiş. Bu sadece bizim maç için geçerli değil, çünkü rakibimizde kim oynarsa oynasın biz rakibimizde kimin oynadığına değil, Trabzonspor'un ne yaptığına bakarız. Bizim için kimin oynadığı veya oynayacağı önemli değil. O müsabakada hangi oyuncu oynarsa oynasın Trabzonspor, yine çıkıp ne yapması gerektiğini bilen takım olacak. Ama şu bir gerçek ki rekabette bu tür manipülasyonlar doğru değil, etik ve ahlaklı bir rekabet oluşmuyor" dedi.

"ADALETLİ KARARLAR VERİLECEKTİR"
"Kurallar yazıldıysa bunlar başkaları için değil, herkes için geçerli olmalı" diyen Yanal, "Güce, kuvvete, ayrımlara ve dengelere bakılarak olmamalı. Maalesef zaman zaman böyle şeyler yaşasak da umuyorum, adaletli kararlar verilecektir. Bu türlü davranışları yapmamak gerekir. İnşallah bir daha olmaz" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...