İspanyol futbolunda şiddet!

Atletico Madrid-Deportivo maçı öncesinde çıkan olaylarla ilgili gözaltına alınan 30 kişiden ikisinin yaşanan taraftar ölümünden sorumlu tutulduğu öne sürüldü.

NTV Spor 16.12.2014 - 12:34
İspanyol futbolunda şiddet!

İspanya La Liga'nın 13. haftasındaki Atletico Madrid-Deportivo maçı öncesinde çıkan olaylarla ilgili 30 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
     
İspanya basınında yer alan haberlerde, polisin 30 Kasım'da yaşanan şiddet olayından sonra yürütülen soruşturma kapsamında bu sabah Madrid, Avila ve Toledo kentlerinde çok sayıda eve girerek, Atletico Madrid'in yasakladığı "Frente Atletico" adlı radikal taraftar grubuna bağlı 30 kişiyi gözaltına aldığı belirtildi. Gözaltına alınanlardan 2'sinin taraftar ölümünden sorumlu tutuldukları iddia edildi.
     
Atletico Madridli ve Deportivolu taraftar gruplarının karıştığı olayda, başına vurulduktan sonra nehire atılan "Jimmy" lakaplı Deportivolu 43 yaşındaki bir taraftar, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.
     
Bir kişinin ölümüne ve 10'dan fazla taraftarın yaralanmasına neden olan kavganın hemen ardından 21 kişi gözaltına alınmış ve ifadeleri alındıktan sonra şartlı tahliye edilmişti. Olay sonrasında İspanya'da futbolda şiddete karşı "sert önlemler" alınması kararlaştırılmıştı. Atletico Madrid Kulübü olaya karışan en büyük ve radikal taraftar grubu "Frente Atletico" ile tüm ilişkilerini kesip, gruba dahil bu kişilerin bir daha Vicente Calderon Stadı'na alınmayacaklarını duyurmuştu.

Sayfa Yükleniyor...