2024 için ilk adım İtalya'dan!

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, başkent Roma'nın 2024 Olimpiyat Oyunları’na talip olduğunu açıkladı. Renzi, ülkesinin başarılı olacağına inanıyor.

NTV Spor 16.12.2014 - 15:03
2024 için ilk adım İtalya'dan!

2024 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği konusunda ilk adımı İtalya attı. Başbakan Matteo Renzi, başkent Roma'nın 2024 Olimpiyat Oyunları'nı organize etmek için aday olduğunu resmen açıkladı.

Roma'nın adaylığı, Uluslararası Olimpiyat Komitesi IOC'nin oyunlara ev sahipliği yapmayı kolaylaştırıcı bir dizi karar almasından hemen sonraya denk geldi. Ellerinde güçlü bir altyapı bulunduğunu vurgulayan başbakan Renzi, ekonomik sorunlara karşın adaylıklarını mutlu sonla noktalayacakları konusunda umutlu konuştu.

Roma, 2020 Olimpiyat Oyunları için de aday olmayı planlıyordu. Ancak dönemin başbakanı Mario Monti, küresel ekonomik kriz nedeniyle ülkesini adaylık yarışına sokmaya yanaşmamıştı. Roma, 1960 Olimpiyat Oyunları'na da ev sahipliği yaptı.

İtalyan hükümetinin o günlerden kalma spor tesislerini modernize ederek masrafları kısması bekleniyor. Ayrıca IOC'nin son kararları ışığında basketbol ve voleybol karşılaşmalarına da tesisleri hazır olan başka kentler ev sahipliği yapabilecek. IOC, 2024 olimpiyat oyunlarının hangi kentte düzenleneceğine 2017'de karar verecek.

Sayfa Yükleniyor...