Pirlo'ya büyük onur!

Serie-A'da yılın futbolcusu ödülü üst üste 3. kez Andrea Pirlo'ya gitti. Yılın 11'inde ise 7 Juventuslu futbolcu kendilerine yer buldu.

NTV Spor 16.12.2014 - 15:47
Pirlo'ya büyük onur!

Serie-A'nın en iyileri ödüllerine kavuştu. İtalya Profesyonel Futbolcular Birliği tarafından dağıtılan ödüllerin sahibi, Serie-A'da forma giyen oyuncular tarafından belirlendi.

Oylama sonucu 2013-14 sezonunun en iyi oyuncusu Juventuslu Andrea Pirlo seçildi. Üst üste 3. kez yılın futbolcusu ödülüne layık görülen 35 yaşındaki Pirlo, bu prestijli ödülü kazanan en yaşlı oyuncu unvanını da eline geçirdi.

Yılın takımına ise Pirlo ile birlikte 6 Juventuslu daha girdi. Kaleci Buffon, Asamoah, Barzagli, Pogba, Vidal ve Tevez, yılın 11'inde kendilerine yer buldu. Juventuslu 7 oyuncunun yanında Napolili Higuain, artık Bayern Mühih'te oynayan Mehdi Benatia, Torinolu Darmian ve eski takım arkadaşı Immobile yılın 11'ine girdi.

Yılın teknik direktörü ise Juventus'u üst üste 3. kez Serie-A şampiyonluğuna taşıyan Antonio Conte oldu. Conte, sezon başında yönetim ile yaşadığı anlaşmazlık sonrası Juventus'tan ayrılıp; İtalya Milli takımının başına geçmişti.

Sayfa Yükleniyor...