Ataman'dan galibiyetin şifresi!

Olimpiakos maçından sonra açıklamalarda bulunan Galatasaraylı oyunculardan Kerem Gönlüm, karakter ortaya koyarak kazandıklarını söyledi. Patrick Young, koç Ergin Ataman'ın taktik dehasına vurgu yaptı. Başantrenör Ataman ise Olimpiakos'un oyun düzenini bozarak galibiyete ulaştıklarını ifade etti.

NTV Spor 19.12.2014 - 00:17
Ataman'dan galibiyetin şifresi!

Zor galibiyet sonrasında NTV Spor ekibinden Pınar İlik Üçer'in sorularını yanıtlayan koç Ergin Ataman, taktik oyuna ve olası Kızılyıldız eşleşmesine dair açıklamalarda bulundu.

“Valencia'nın kazanacağını biliyorduk. Biz sorunlara kafayı takmadık. Oyuncularımızı inandırdık. Micov'a 4'te 35 dakika verdik. Bu rakibe ters geldi. Savunmayı sürekli değiştirdik. Son 10 dakikada inandık. Hedef maçı oraya getirmekti. TOP 16'ya devam ediyoruz.Bu kadar dar rotasyon ilk kez oldu. Risk aldık. Final Four adayı takımı yendik. 11-0 ile başlamak inanç getirdi.

Ağır bir ceza aldık. Bir katilin cezasının tüm Galatasaray taraftarına mal edilmesi yanlış. Benim oğlum bile maça gelemedi. Cinayeti lanetliyorum ama Euroleague'den ceza indirimi bekliyoruz.

Transfere ihtiyacımız var. 8-9 gün zamanımız bulunuyor. Young gibi genç mücadeleci oyuncu almalıyız. Zaten bu dönemde yıldız oyuncu alamayız. Bir kısa, bir uzun transferi yapmalıyız. Yönetim, sponsor ve taraftarımızın desteği ile bu hamleleri yapmalıyız.”

“BAKANLIK BANA GİTME DERSE...”
“Kızılyıldız ile aynı grupta olma durumumuz var. Yorumum için özür diledim. Hassas bir durum var. Spor Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığının temaslarıyla bu maçları göreceğiz. En son Sırbistan Başbakanı benim ülkeye giremeyeceğimi söylemişti. Bakanlık bana gitme derse takımı asistan coachum götürür."

YOUNG: ATAMAN ÇOK İYİ İŞ BAŞARDI
Sarı-kırmızılı takımın yeni isimlerinden ABD'li genç pivot Patric Young ise Ergin Ataman'ın övdü;

“Öncelikle koç Ergin Ataman'a teşekkür etmemiz gerekiyor. Çok önemli bir iş başardı. Bugüne kadar hiç üçe iki savunma, hiç zone oynamıyorduk. Oyuncular buna çalışmamıştı. Maç sabahından itibaren Olimpiakos'a ters gelebilecek bir savunma düzenini çalıştırmaya başladı ve herkes de bunu çok iyi başardı. Az sayıda olmamıza rağmen bunu iyi yaptık ve kazandık. Buraya geldiğim için çok memnunum. Benim performansımın istatistiklerimin önemi yok. Ben maçı sıfır sayı sıfır ribaundla da tamamlasam, önemli olan gün sonunda takımımın galip gelmesidir.”

 

Sayfa Yükleniyor...